Απολύθηκαν 40 καθαρίστριες λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων
Ο Δήμος δεν μπορεί να ανανεώσει τις συμβάσεις των 40 καθαριστριών/ών γιατί δεν υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο για την επαναπρόσληψή τους! 

Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής "ο Σωκράτης". Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 11/1, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» στο Δήμο Αχαρνών για την απόλυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας λίγο πριν την επαναλειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από την αντιδήμαρχο παιδείας, ο Δήμος δεν μπορεί να ανανεώσει τις συμβάσεις των 40 καθαριστριών/ών γιατί δεν υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο για την επαναπρόσληψή τους! 

Έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η καθαριότητα των σχολείων στην Πρωτοβάθμια θα καλυφθεί από το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας. Στο εύλογο ερώτημα του Δ. Σ. του Συλλόγου για το τι θα συμβεί αν ανοίξουν και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, η απάντηση ήταν ότι σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος θα εξετάσει τις κινήσεις που θα κάνει! 

Κανένας λοιπόν προγραμματισμός! 

καθαρίστριες σχολείων

Προχειρότητα και το γνωστό «βλέποντας και κάνοντας», που σε καμιά περίπτωση δεν μας εφησυχάζει όταν πρόκειται για τη διασφάλιση της υγείας.

Το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την ανανέωση συμβάσεων, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων, ένα παραπάνω, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας!!! 

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση, από την έναρξη της πανδημίας, αντί να έχει προβλέψει τις αυξημένες ανάγκες και να έχει προχωρήσει στους αναγκαίους διορισμούς σε μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας ή έστω να έχει τροποποιήσει το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την απρόσκοπτη ανανέωση των συμβάσεων, επιλέγει προκλητικά να ψηφίζει μια σειρά  αντιεκπαιδευτικών και αντι – εργατικών μέτρων!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της Δημοτικής Αρχής που δεν κινητοποιήθηκε εγκαίρως, ώστε να διασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, δεδομένου ότι στα μέσα της σχολικής χρονιάς θα έληγε η σύμβαση εργασίας μεγάλου αριθμού προσωπικού καθαριότητας στην Πρωτοβάθμια.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
«Το θεωρώ μάλλον πρόωρο να συζητάμε για εμβολιασμό παιδιών ή εφήβων», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών...
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία