καθαρίστριες σχολείων
Ο Δήμος δεν μπορεί να ανανεώσει τις συμβάσεις των 40 καθαριστριών/ών γιατί δεν υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο για την επαναπρόσληψή τους! 

Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής "ο Σωκράτης". Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 11/1, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» στο Δήμο Αχαρνών για την απόλυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας λίγο πριν την επαναλειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από την αντιδήμαρχο παιδείας, ο Δήμος δεν μπορεί να ανανεώσει τις συμβάσεις των 40 καθαριστριών/ών γιατί δεν υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο για την επαναπρόσληψή τους! 

Έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η καθαριότητα των σχολείων στην Πρωτοβάθμια θα καλυφθεί από το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας. Στο εύλογο ερώτημα του Δ. Σ. του Συλλόγου για το τι θα συμβεί αν ανοίξουν και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, η απάντηση ήταν ότι σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος θα εξετάσει τις κινήσεις που θα κάνει! 

Κανένας λοιπόν προγραμματισμός! 

καθαρίστριες σχολείων

Προχειρότητα και το γνωστό «βλέποντας και κάνοντας», που σε καμιά περίπτωση δεν μας εφησυχάζει όταν πρόκειται για τη διασφάλιση της υγείας.

Το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την ανανέωση συμβάσεων, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων, ένα παραπάνω, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας!!! 

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση, από την έναρξη της πανδημίας, αντί να έχει προβλέψει τις αυξημένες ανάγκες και να έχει προχωρήσει στους αναγκαίους διορισμούς σε μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας ή έστω να έχει τροποποιήσει το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την απρόσκοπτη ανανέωση των συμβάσεων, επιλέγει προκλητικά να ψηφίζει μια σειρά  αντιεκπαιδευτικών και αντι – εργατικών μέτρων!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της Δημοτικής Αρχής που δεν κινητοποιήθηκε εγκαίρως, ώστε να διασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, δεδομένου ότι στα μέσα της σχολικής χρονιάς θα έληγε η σύμβαση εργασίας μεγάλου αριθμού προσωπικού καθαριότητας στην Πρωτοβάθμια.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ακρόπολη
30χρονη Τουρίστρια έπεσε από το βράχο του Αρείου Πάγου και σκοτώθηκε
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης όταν μια τουρίστρια, 30 ετών, έπεσε από τον βράχο του Άρειου Πάγου στην Ακρόπολη.
30χρονη Τουρίστρια έπεσε από το βράχο του Αρείου Πάγου και σκοτώθηκε