Αίθουσα σχολείου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σοβαρή καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης - Ιδιωτικά σχολεία δίνουν παράνομα τίτλους σπουδών σε μαθητές που δε φοιτούν, συγκροτώντας εικονικές τάξεις

Σε μια σοβαρή καταγγελία για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής και την έκδοση τίτλων σπουδών προβαίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΚ).

Συγκεκριμένα, το ΕΚΚ καταγγέλλει «περιστατικά νόθευσης των τίτλων σπουδών που εκδίδονται από ιδιωτικά σχολεία σε μαθητές που δε φοιτούν, με τη δημιουργία εικονικών τάξεων μαθητών, όπως επίσης και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια».

Μάλιστα, παραθέτει και περιπτώσεις έκδοσης «τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με μια ιδιάζουσα άριστη αξιολόγηση – βαθμολόγηση μαθητών σημαίνει συνθήκες ανισονομίας εκατομμύρια μαθητών που φοιτούν στα δημόσια ή στα νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά σχολεία».

Το ΕΕΚ προτείνει, «με γνώμονα τη διαφανή πιστοποίηση και την διασφάλιση της νομιμότητας των διαδικασιών», οι απολυτήριες εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων να γίνονται υπό δημόσιο έλεγχο, στην περιοχή όπου ανήκουν.

«Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να υιοθετήσει την παραπάνω πρόταση που της έχουμε αποστείλει και την κυβέρνηση να μη ψηφίσει ένα ακόμη νομοσχέδιο που οδηγεί στην ανισότητα και στην εμπορευματοποίηση της παιδείας», καταλήγει.

Αναλυτικά η καταγγελία

ΟΙΕΛΕ: Σε καθεστώς φόβου και ακραίας ανασφάλειας οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν «σε καθεστώς φόβου φόβου και ακραίας ανασφάλειας που τους κάνει ευάλωτους σε απειλές και πιέσεις», σχολιάζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, τονίζοντας την ανάγκη για δημόσιο έλεγχο των διαδικασιών πιστοποίησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: 

Μόλις λάβαμε γνώση επιστολής του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης προς την Υπουργό Παιδείας μετά το κάλεσμα της ΟΙΕΛΕ προς τα Εργατικά Κέντρα της χώρας για τη αναγκαιότητα πιστοποίησης των τίτλων μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό δημόσιο έλεγχο. Υπενθυμίζουμε ότι για το ίδιο ζήτημα εξέδωσε χθες ανακοίνωση το ΕΚΑ.

Στην σημαντική αυτή επιστολή γίνεται μάλιστα αναφορά σε (γνωστό στις εκπαιδευτικές αρχές για τη διαχρονική παραβατική του δράση) ιδιωτικό σχολείο του νομού που νοθεύει τις διαδικασίες. Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αναφέρει ότι δεν μπορεί να ναρκοθετείται το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών από την πλασματική αξιολόγηση και τη χορήγηση παράνομων τίτλων σε μαθητές ορισμένων ιδιωτικών σχολείων.

Ανακοίνωση για την πιστοποίηση των τίτλων εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (συνδικαλιστική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ). Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου Κεραμέως δεν υπάρχει εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καθεστώς φόβου και ακραίας ανασφάλειας που τους κάνει ευάλωτους σε απειλές και πιέσεις, με αποτέλεσμα την καταδολίευση των διαδικασιών που οδηγούν σε απολυτήριους τίτλους.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαεκ
Στο τραπέζι κρίσιμα ζητήματα των ΣΑΕΚ στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ
Προσλήψεις, υποστελέχωση, διοικητική ενίσχυση και λειτουργία των ΣΑΕΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ με τον Υφυπουργό Παιδείας...
Στο τραπέζι κρίσιμα ζητήματα των ΣΑΕΚ στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ
αυλωνιτου
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Η πρώην βουλευτής αποχαιρετά το κόμμα μετά από τρεις δεκαετίες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας πολιτικής διαδρομής
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Ηλιούπολη
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών
Πανεπιστημιακοί προειδοποιούν για τη διαρκή πίεση των Πανελλαδικών και ζητούν εκπαιδευτικές αλλαγές με επίκεντρο τον άνθρωπο
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών