Καταγγελία: Παράνομη έκδοση απολυτηρίων σε ιδιωτικά σχολεία
Σοβαρή καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης - Ιδιωτικά σχολεία δίνουν παράνομα τίτλους σπουδών σε μαθητές που δε φοιτούν, συγκροτώντας εικονικές τάξεις

Σε μια σοβαρή καταγγελία για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής και την έκδοση τίτλων σπουδών προβαίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΚ).

Συγκεκριμένα, το ΕΚΚ καταγγέλλει «περιστατικά νόθευσης των τίτλων σπουδών που εκδίδονται από ιδιωτικά σχολεία σε μαθητές που δε φοιτούν, με τη δημιουργία εικονικών τάξεων μαθητών, όπως επίσης και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια».

Μάλιστα, παραθέτει και περιπτώσεις έκδοσης «τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με μια ιδιάζουσα άριστη αξιολόγηση – βαθμολόγηση μαθητών σημαίνει συνθήκες ανισονομίας εκατομμύρια μαθητών που φοιτούν στα δημόσια ή στα νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά σχολεία».

Το ΕΕΚ προτείνει, «με γνώμονα τη διαφανή πιστοποίηση και την διασφάλιση της νομιμότητας των διαδικασιών», οι απολυτήριες εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων να γίνονται υπό δημόσιο έλεγχο, στην περιοχή όπου ανήκουν.

«Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να υιοθετήσει την παραπάνω πρόταση που της έχουμε αποστείλει και την κυβέρνηση να μη ψηφίσει ένα ακόμη νομοσχέδιο που οδηγεί στην ανισότητα και στην εμπορευματοποίηση της παιδείας», καταλήγει.

Αναλυτικά η καταγγελία

ΟΙΕΛΕ: Σε καθεστώς φόβου και ακραίας ανασφάλειας οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν «σε καθεστώς φόβου φόβου και ακραίας ανασφάλειας που τους κάνει ευάλωτους σε απειλές και πιέσεις», σχολιάζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, τονίζοντας την ανάγκη για δημόσιο έλεγχο των διαδικασιών πιστοποίησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: 

Μόλις λάβαμε γνώση επιστολής του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης προς την Υπουργό Παιδείας μετά το κάλεσμα της ΟΙΕΛΕ προς τα Εργατικά Κέντρα της χώρας για τη αναγκαιότητα πιστοποίησης των τίτλων μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό δημόσιο έλεγχο. Υπενθυμίζουμε ότι για το ίδιο ζήτημα εξέδωσε χθες ανακοίνωση το ΕΚΑ.

Στην σημαντική αυτή επιστολή γίνεται μάλιστα αναφορά σε (γνωστό στις εκπαιδευτικές αρχές για τη διαχρονική παραβατική του δράση) ιδιωτικό σχολείο του νομού που νοθεύει τις διαδικασίες. Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αναφέρει ότι δεν μπορεί να ναρκοθετείται το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών από την πλασματική αξιολόγηση και τη χορήγηση παράνομων τίτλων σε μαθητές ορισμένων ιδιωτικών σχολείων.

Ανακοίνωση για την πιστοποίηση των τίτλων εξέδωσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (συνδικαλιστική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ). Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου Κεραμέως δεν υπάρχει εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καθεστώς φόβου και ακραίας ανασφάλειας που τους κάνει ευάλωτους σε απειλές και πιέσεις, με αποτέλεσμα την καταδολίευση των διαδικασιών που οδηγούν σε απολυτήριους τίτλους.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Ο ΟΟΣΑ προτείνει την άρση της μονιμότητας, το ΥΠΑΙΘ μεθοδεύει

Κεραμέως: Υπο συζήτηση οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια

Τέλος τα δωρεάν σχολικά βιβλία; Από την υπουργό της φωτοτυπίας στην υπουργό της κάμερας!

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία - Η πιθανή ημερομηνία

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα