τάξη δημοτικού σχολείου στο βόλο
Το γύρο της χώρας κάνει η είδηση για μια καθαρίστρια ενός δημοτικού σχολείο στο Βόλο που το έβαψε όλο μόνη της!

Η καθαρίστρια του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Βούλα Αγειορίτη, προσφέρθηκε να βάψει μόνη της αίθουσες, τουαλέτες και διαδρόμους

Το σχολείο, που μέχρι πρότινος βαφόταν από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, φέτος βάφτηκε από ένα και μόνο άτομο: την κυρία Βούλα, η οποία προσφέρθηκε σύμφωνα με το τοπικό site taxydromos.gr αντί να καθαρίσει απλώς τους τοίχους, να επιμεληθεί, εκμεταλλευόμενη την απουσία των μαθητών, τους τοίχους των 9 αιθουσών, τους διαδρόμους και τις τουαλέτες, με τα χρώματα που είχε στη διάθεση της από την τελευταία φορά που είχε βαφτεί το κτίριο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κίνησή της, η κυρία Αγιορείτη εξήγησε πως οι καθαρίστριες εξακολουθούν να πηγαίνουν στα σχολεία ακόμη και τις μέρες της καραντίνας, αφού τα κτίρια είναι ανοιχτά. Η ίδια, όντας εργαζόμενη με πλήρες ωράριο 6 ωρών, θέλησε να απασχοληθεί κάνοντας κάτι ουσιαστικό και, καθώς έπρεπε ούτως ή άλλως να καθαριστεί το σχολείο, λόγω των νέων μέτρων, αποφάσισε να το... «φρεσκάρει».

ταξη δημοτικού σχολείου

«Εργάζομαι σε αυτό το σχολείο 11 χρόνια. Για μένα πλέον δεν είναι απλά ένας απρόσωπος χώρος εργασίας. Είναι το δεύτερο σπίτι μου, έτσι το νιώθω. Θέλησα, λοιπόν, να το φρεσκάρω μιας και είχαμε ήδη τα χρώματα στην αποθήκη και δεν μου ήταν κόπος. Το έκανα τόσο για τα παιδιά όσο και για εμένα, για να βρίσκομαι κι εγώ σε έναν χώρο όμορφο και καθαρό όπως κι εκείνα», αναφέρει η ίδια, ενώ σημειώνει πως η όλη διαδικασία της πήρε 1 μισή εβδομάδα.

Η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Λέμα, χαιρέτισε την αξιέπαινη πράξη της καθαρίστριας τονίζοντας πως «είναι προς τιμήν της» και πως χρειάζεται να επικροτείται ο εθελοντισμός στις μέρες μας και να προβάλλονται τέτοιου είδους πράξεις.

Η ίδια προέβαλε την κίνηση της κ. Αγιορείτη με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η οποία ανέφερε: «Όταν ο εθελοντισμός γίνεται πράξη, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι λιγότερο από καλό. Η διάθεση, όμως, για την οποιαδήποτε έμπρακτη προσφορά βαθμολογείται, το ίδιο σίγουρα, με άριστα.

Ευχαριστούμε πολύ την καθαρίστρια του σχολείου μας, την κυρία Βούλα για την προσφορά της να βάψει όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου, ώστε να το βρουν τα παιδιά μας φρεσκαρισμένο και καθαρό, όταν με το καλό επιστρέψουμε σε αυτό», συγκεντρώνοντας δεκάδες σχόλια θαυμασμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα