Μαθητεία ΕΠΑΛ: Σκυλακάκης "αδειάζει" Κεραμέως για την καθυστέρηση επιδόματος
"Αδειασμα" της υπουργού Παιδείας από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών: Το υπουργείο Παιδείας ευθύνεται για την καθυστέρηση καταβολής επιδόματος σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ που διέκοψαν τη Μαθητεία τους λόγω κορονοϊού.

Στα "αδειάσματα", ακόμα και από κυβερνητικούς, που υφίσταται τελευταία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προστέθηκε ακόμα ένα.

Το τελευταίο προήλθε προ ολίγων ημερών από τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της υπουργού Παιδείας ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση στην καταβολή επιδόματος σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Το θέμα μάλιστα, είχε ανοίξει ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος  είχε ζητήσει την ενίσχυση των αποφοίτων ΕΠΑΛ, που αναγκάστηκαν να διακόψουν λόγω κορονοϊού τη μαθητεία τους και έτσι στερήθηκαν οι, κατά κανόνα φτωχές, οικογένειές τους μια πηγή εισοδήματος. Η υπουργός Παιδείας αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά λόγω διαμαρτυριών για την καθυστέρηση έκδοση της ΚΥΑ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναγκάστηκε να επανέλθει με νέα ερώτηση.

Στην απάντησή του ο κ. Σκυλακάκης ουσιαστικά λέει ότι ο ίδιος (σ.σ. το Οικονομικών) είναι έτοιμος απο 12 Νοεμβρίου, αλλά το θέμα "κόλλησε" στο επισπεύδον Υπουργείο:

«Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση για το πρώτο κύμα κορονοϊού στους αποφοίτους ΕΠΑΛ που συμμετείχαν σε προγράμματα μαθητείας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Την 30.10.2020 υποβλήθηκε στη αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς επεξεργασία και υπογραφή σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα "Οικονομική ενίσχυση μαθητευομένων μαθητείας για τη μείωση της διασποράς του COVID 19", το οποίο υπεγράφη την 12.11.2020 από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του άρθρου 119 παρ. 2 του ν. 4692/2020. Η πρωτοβουλία για την έκδοση των κατ' εξουσιοδότηση νόμου κανονιστικών πράξεων ανήκει στο εκάστοτε επισπεύδον υπουργείο».

Διευκρινίσεις για το ζήτημα έδωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Τσακίρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο (βλ. Ν. 4692/2020, άρ. 119 και ΚΥΑ υπ' αρ. Φ16/154871/ΓΓ4 για την Οικονομική ενίσχυση μαθητευομένων μαθητείας για τη μείωση της διασποράς της COVID-19, ΦΕΚ Β 5057/17.11.2020)

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO
Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO
6ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων με την UNESCO με θέμα «Η ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης» - «Αυτή είναι...
Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO
ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»
ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»
Ερώτηση 59 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κλειστά σχολεία, τη μεγέθυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και την «αποτυχία της κυβέρνησης στο "σχολείο...
ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»