Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι 9 συνάδελφοι του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το 2018

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταγγέλλει  την  προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης  και  φίμωσης των σωματείων  απ’  όπου κι αν προέρχεται.

Εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους συναδέλφους του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  της περιόδου  2017-18 που διώκονται δικαστικά γιατί έπραξαν το αυτονόητο.

Αναλυτικά το ψήφισμα του συλλόγου ΠΕ η "Αθηνά"

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης δικάζεται στις 7/1/2021 στην Αθήνα μετά από μήνυση του Ηρακλή Μπάμζα που σαν εργοδότης της Vresnet είχε απολύσει το 2018 παράνομα την έγκυο 7 μηνών τότε Αριστέα Μιχαλακάκου. Στο κύμα συμπαράστασης στην άδικα απολυμένη Α. Μιχαλακάκου από σωματεία και φορείς του εργατικού κινήματος απάντησε με βροχή μηνύσεων.

Η Α’ ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της είχε δηλώσει τη συμπαράσταση της στην Α. Μιχαλάκου και κατήγγειλε την απαράδεκτη πρακτική των μηνύσεων σε όσους πήραν στάση αλληλεγγύης. Μετά από νέα μήνυση του Μπάμζα είδαμε μια πρωτοφανή κινητοποίηση αστυνομίας και δικαστικών μηχανισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να συλληφθούν και να βρεθούν στο αυτόφωρο τα μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Την απαράδεκτη δίωξη ενάντια στην αλληλεγγύη των εργαζομένων, τη συνδικαλιστική δράση και την ελευθερία έκφρασης είχαν καταδικάσει δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, καθώς και δεκάδες σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σε εποχή που τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζόμενων αναιρούνται, υπονομεύονται και παραβιάζονται η δράση των σωματείων και η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι ζωτικής σημασίας για την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Γι’ αυτό και στα πλαίσια των αντικοινωνικών και αντεργατικών  πολιτικών μπαίνει με πολύπλευρο τρόπο (αντισυνδικαλιστικούς νόμους, προπαγάνδα σε καθεστωτικά ΜΜΕ, εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία) στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα των εργαζόμενων να οργανώνονται, να κινητοποιούνται, να δρουν και να απεργούν.

Είναι αντεργατική πρόκληση να διώκεται η αλληλεγγύη σε μια εργαζόμενη που δικαιώθηκε από έναν εργοδότη που καταδικάστηκε!… Στο πρόσωπο των συναδέλφων του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το 2018 δικάζεται το ίδιο το σωματείο και η συνδικαλιστική ελευθερία. Δεν είναι τυχαίο πως οδηγούμαστε σ αυτό, σε μια περίοδο όπου  οι κυβερνήσεις  παλιές και νέες προσπαθούν να αφαιρέσουν και τα τελευταία  ψήγματα των δικαιωμάτων των εργαζομένων να δέσουν χειροπόδαρα τα σωματεία  και να περιορίσουν τη δράση τους .

Η δίκη αυτή αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και των αφεντικών -εργοδοτών, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής από τα ΜΑΤ των αγώνων των μαθητών , των εκπαιδευτικών , των εργαζομένων και των σωματείων τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, φορέα του εργατικού κινήματος, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να σταθούν δίπλα στην Α’ ΕΛΜΕ και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4