Διαδικτυακή Ημερίδα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση
Διαδικτυακή Ημερίδα της ΕΕΤΕΚ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΤΕΚ) διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤΕΚ, καθώς και το πρόγραμμα της Ημερίδας, η πρόσκληση με το Link για τη σύνδεση και το κείμενο που υπέβαλε η ΕΕΤΕΚ στη διαβούλευση του νομοσχεδίου:

Το ΔΣ της Ένωσής μας διοργανώνει, όπως είχε υποσχεθεί, Διαδικτυακή Ημερίδα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης 10:30.

Η τέταρτη κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση γίνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, διότι η ανακοίνωση του Ν/Σ για την ΕΕΚ έγινε βιαστικά και εν μέσω πανδημίας, χωρίς να δίνεται επαρκής χρόνος για διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικά και επιστημονικά, τους Βουλευτές των κομμάτων, οι οποίοι θα κληθούν να το ψηφίσουν.

Ο λόγος της βιασύνης είναι προφανής! Γίνεται κάθε προσπάθεια για να ψηφιστεί άρον - άρον, διότι είναι εμφανές ότι θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε μεγάλα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ένα τόσο σπουδαίο Νομοσχέδιο, όταν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη, τη συναίνεση γονέων, μαθητών και κυρίως εκπαιδευτικών δεν θα έχει πιθανότητες επιτυχίας. Το σώμα των εκπαιδευτικών, έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ότι έχει τη δυνατότητα να το ακυρώσει στην πράξη.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. ως διακλαδικό, διαπαραταξιακό, Επιστημονικό Σωματείο μελετώντας το Νομοσχέδιο διαπίστωσε ότι περιλαμβάνει αόριστες διατάξεις, ανεδαφικές διατάξεις, οι οποίες είναι φανερό ότι θα προκαλέσουν κοινωνική αντίδραση όταν αρχίσει η εφαρμογή του και γίνουν αντιληπτές οι επιδιώξεις του.

Με το σκεπτικό αυτό καλεί τους εκπαιδευτικούς όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας να λάβουν μέρος στην Ημερίδα της 5ης Δεκεμβρίου για να δοθεί λόγος σε όσους περισσότερους γίνεται.

Για την ομαλή διεξαγωγή της Ημερίδας θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής

  • Όσοι εισέρχονται στην πλατφόρμα zoom με το link που σας κοινοποιούμε, παρακαλούμε να γράφουν το επίθετό τους και όχι διάφορα άλλα διακριτικά Bill, Κώστας, Γιάννης κ.λ.π. διότι δεν είναι δυνατόν να τους αναγνωρίζουμε. Σε περίπτωση που είναι δύσκολο αυτό να γράφουν στο Chat το όνομά τους και την ιδιότητά τους

  • Τα μικρόφωνα θα είναι για όλους ανοικτά από τον διαχειριστή, αλλά όποιος θέλει να λάβει το λόγο θα το δηλώνει στο Chat και θα ανοίγει το μικρόφωνό του.

  • Καλό θα είναι οι ομιλητές να ανοίγουν την web κάμερά τους

 

Σας κοινοποιούμε συνημμένα:

  1. Το πρόγραμμα της Ημερίδας

  2. Την Πρόσκληση η οποία περιλαμβάνει και το link για τη σύνδεση

  3. Το κείμενο το οποίο υπέβαλε η Ε.Ε.Τ.Ε.Κ. στη διαβούλευση

 


 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με πανεπιστημιακούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κατά της ίδρυσης σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο