πετσας δηλώσεις για σχολεία
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ετοιμαστείτε για επιστροφή στα θρανία το 2021

Σιγουρεύει το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε παράταση του Lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και όχι άρση του στις 7 Δεκεμβρίου.

Ενώ σήμερα αναμένουμε την συνεδρίαση των λοιμοξιολόγων για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα έλεγε κάποιος όπως τονίζουν και αρκετοί επιστήμονες ότι δεν έχει νόημα να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Δεκεμβρίου γιατί μετά θα ξανα κλείσουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων εκτός βέβαια αν τεθεί στο τραπέζι ο περιορισμός των ημερών των γιορτών

Φαίνεται πως το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές θα χτυπήσει τη νέα χρονιά μετά την σταδιακή άρση του Lockdown. Βέβαια αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή.

Το σενάριο που ακούγεται και επικρατεί τις τελευταίες ημέρες είναι να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. Αυτό τόνισε και ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση.

Ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά σχολεία.

το 2021 ανοίγουν τα σχολεία - ειδήσεις σκαι

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: υπάρχει τη στιγμή αυτή μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς απ’ όσο αναμενόταν.» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Μαθητές: Δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο

"Η απόφαση του ΣτΕ ειναι επιβοηθητική για να κατανοήσουν όλοι οτι δεν υπάρχει λόγος να υποκύψουμε σε θεωρίες συνομωσίας για τα εμβόλια. Εμείς δεν εξετάζουμε θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου αυτή τη στιγμή, αλλά ακούμε τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει." Και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν, θα δημιουργηθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες τον μήνα.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Δηλώσεις Πρωθυπουργου: Κλειστά σχολεία όσο πουν οι επιστήμονες

"Εντύπωση" προκάλεσε ο τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία κατά την διάρκεια του 31ου Greek Economic Summit, που διοργανώσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση σημείωσε πως οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές όσο ορίζουν οι επιστήμονες λοιμοξιολόγοι

«θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Κρούσματα στα σχολεία

Μόλις στάλθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τις αρχές διαχείρισης υπόπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης κορονοϊού σε σχολικές μονάδες και πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων, έστειλε το Υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα