Άνοιγμα σχολείων: Παρασκευή η απόφαση - Πιθανό το 2021
Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Lockdown: Πότε θα βγουν οι αποφάσεις - Έρχεται πιο κοντά το σενάριο για το 2021. Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα

Ενώ τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι δεν λένε να πέσουν την Παρασκευή θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων ! Μία ημέρα πριν θα έχει συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών ώστε να καταθέσει τις προτάσεις της για το αν τα σχολεία θα ανοίξουν πριν ή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η επιστημονική κοινότητα και οι λοιμιοξιολόγοι είναι φανερά διχασμένοι για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία ενώ σε αναμμενα κάρβουνα βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας. που αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Όπως φαίνεται βέβαια πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία και πριν τις γιορτές παρότι έχει σημειωθεί από τους ειδικούς ότι εάν δεν ανοίξουν έως τις 14 Δεκεμβρίου δεν έχει κανένα νόημα έως το τέλος της χρονιάς!!

Το επικρατέστερο ενδεχόμενο μετακινείται από τις 7 Δεκεμβρίου στις 14 Δεκεμβρίου. Για το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και του επισιτισμού πέρα από τις ανακοινώσεις που ενδεχομένως να κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεν είναι απίθανο να υπάρξει διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους πολίτες την Παρασκευή που θα εξηγήσει το σχέδιο και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Άνοιγμα σχολείων: Το σενάριο για μετά τις Γιορτές

Το σενάριο που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες είναι να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. Αυτό τόνισε και  ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών! 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά. «Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» ανέφερε.

Θυμίζουμε πως και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ υποστηρίζει να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές

Άνοιγμα καταστημάτων

Ο καθηγητής κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε για το λιανεμπόριο πως ανήκει στους κλάδους που ίσως ανοίξουν με μεγάλη προσοχή και συνεχή περιοριστικά μέτρα. Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα ο ίδιος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ανοίξουν με όρους

Τελευταία στις συζητήσεις η εστίαση - ανοίγουν τα κομμωτήρια

Σχετικά με την εστίαση, εξέφρασε επιφυλακτικότητα λέγοντας ότι «μάλλον θα είναι ο τελευταίο κλάδος» που θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων κι όπως φαίνεται «το άνοιγμά του πάει προς τα πίσω». 

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος βέβαια άφησε «παράθυρο» να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια.

μητσοτάκης σκαι λοκταουν μήνυμα για άρση

Την Παρασκευή όπως είπαμε είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την σταδιαή άρση του lockdown.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτη ανέφερε ότι τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών σε σχέση με τις εξαγωγές.

Ο Γιάννης Σαραντάκος είπε στην «Ωρα Ελλάδος» ότι η απόφαση δεν έχει ληφθεί και θα παρθεί κυριολεκτικά στο παρά... ένα, όταν και θα λάβει την τελική εισήγηση από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στην οποία θα έχει διαβιβαστεί το «πόρισμα» των ειδικών.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με πανεπιστημιακούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κατά της ίδρυσης σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;