γκικα αναστασια σχολεία πότε θα ανοίξουν
Νεότερα για το άνοιγμα των σχολείων: Η απόφαση για το πότε θα ανοίξουν θα βγει στο τέλος αυτής της εβδομάδας - Τα σχολεία θα ανοίξουν πριν τις γιορτές ή από τη νέα χρονιά όπως δήλωσε γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Δηλώσεις επί δηλώσεων για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία πραγματοποιούν οι ειδικοί και όλες χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα η οποία προκύπτει από την εξέλιξη και πορεία της πανδημίας τις επόμενες ημέρες

Στην αρχή μιλούσαν για τις 7 Δεκεμβρίου μετά ότι θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου αλλά τίποτα πλέον δεν είναι σίγουρο

Το Υπουργείο Παιδείας θα μπορέσει να έχει καθαρή εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων στο τέλος της εβδομάδας μετά την εισήγηση από τους ειδικούς σύμφωνα με την γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα η οποία μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος. 

Για το εν λόγω "χρονοδιάγραμμα" της ανακοίνωσης όσον αφορά το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είχε κάνει λόγο και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

"Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων" σημείωσε

Οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων παρατείνονται και όπως είναι λογικό αυτό συμβαίνει και για τις τελικές ανακοινώσεις για την λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας.

Αυτό που γνωρίζουμε βέβαια είναι πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές των Χριτουγέννων και πρώτα απ' όλα τα δημοτικά σχολεία.

Η Σοφία Ζαχαράκη στον σκαι μιλάει για το άνοιγμα των σχολείων 30 Νοεμβρίου 2020

Άνοιγμα σχολείων και Χριστούγεννα

Σχολιάζοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη σύμπτυξη των διακοπών των Χριστουγέννων, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση κι εξήγησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων. 

Θυμίζουμε πως μία ημέρα πριν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρότι είχε τονίσει πως δεν υπάρχει κάποια απόφαση προς το παρόν, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο για περικοπή των εορτών των Χριστουγέννων για τους μαθητές

Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου

Σε αυτό το ράλι από δηλώσεις που είναι και φυσιολογικό για την περίοδο προστέθηκαν και του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας ο οποίος μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι δεν θα ανοίξει τίποτε στις 7 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Ο Ν. Σύψας επισήμανε ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν μία σημαντική μείωση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους και γι’ αυτό, θεωρεί, πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα.

Και ο Εξαδάκτυλος διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στο CNN Greece ήταν ξεκάθαρος με το πότε πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία κάνοντας λόγο πως αυτή η συζήτηση γίνεται σε χρόνο που είναι πρόωρος και μάλιστα δημιουργεί ευφησυχασμός.

Ο ίδιος τόνισε για την πορεία της πανδημίας και τον κορονοίό πως η άρση των μέτρων πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση μείωσης των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό σε διψήφιο αριθμό. 

«Στη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων δεν επιθυμώ να συμμετέχω. Και αυτό διότι τη θεωρώ πρόωρη που προσφέρει μια ψυχολογική χαλάρωση που αν αποτυπωθεί στην εφαρμογή των μέτρων θα μας κάνει ζημιά», σημείωσε κατηγορηματικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Την ίδια ώρα δεν έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία της συμβολής του κάθε περιοριστικού μέτρου στο lockdown του Νοεμβρίου, τα οποία συγκρινόμενα με εκείνα του Απριλίου θα μας οδηγήσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα» τόνισε στη συνέχεια

ΟΛΜΕ: Μην ανοίξετε τα σχολεία - Εχουμε πολλούς θανάτους και διασωληνωμένους καθηγητές

Οι καθηγητές στα σχολεία συντάσσονται με της απόψεις της επιστημονικής κοινότητας που υποστηρίζουν το μη ανοιγμα των σχολείων   μέσα στον Δεκέμβριο. Η ΟΛΜΕ ζητάει η επαναλειτουργία τους να γίνει τον Ιανουάριο με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα παρατηρήθηκαν πολλοί θάνατοι εκπαιδευτικών ενώ αρκετοί  είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Όπως υπογραμμίζει στο ΕΘΝΟΣ o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πολλοί καθηγητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Πέλλα, η Θήβα και η Θεσσαλονίκη, έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από την ημέρα που άνοιξαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία ή τμήματα είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος. «Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και όχι με τους ίδιους όρους που άνοιξαν στην έναρξη της χρονιάς και επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη να εξασφαλίσουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα γίνεται χωρίς προβλήματα», λέει ο κ. Τσούχλος και υπογραμμίζει ότι: "Από την ήμερα που άνοιξαν τα σχολεία έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα. Η υπουργός έχει να μας δει από τις 8 Οκτωβρίου και δεν απαντά στο αίτημα για νέα συνάντηση."

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό: "Έδειξε" συνέχιση της Καραντίνας

Χρησιμοποιώντας την φράση «δύσκολες ημέρες» για την άρση του lockown ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στο υπουργικό συμβούλιο πως «δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα» στην εισαγωγική του τοποθέτηση, επιβραδύνοντας τους όποιους σχεδιασμούς υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες για την άμεση επανεκκίνησης της αγοράς και της εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΣΣΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες δεν έχει υπάρχει κάποια απάντηση για το πότε και πόσες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ανακοινωθούν
ΠΟΣΣΕΠΕΑ σε Πιερρακάκη: Μετά από τρεις μήνες δεν έχουμε ενημέρωση για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον διευθυντή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,...
Κασσελάκης για Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Η μεταφορά του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο ερευνητικό έργο»