Θεσσαλονίκη: 36 σχολεία εν μέσω lockdown με νέο αθλητικό εξοπλισμό
«Μεταμορφώνονται» σταδιακά και εν μέσω lockdown οι αυλές και τα γυμναστήρια 36 σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

   Με την επιστροφή στα θρανία κι έως την έλευση του νέου χρόνου, τους μαθητές θα τους ...υποδεχτούν νέες μπασκέτες, καινούργιες εστίες ποδοσφαίρου και χάντμπολ, δίχτυα βόλεϊ, τραπέζια πινγκ πονγκ, κούνιες, τραμπολίνο και όλος ο απαραίτητος αθλητικός εξοπλισμός.

   Η αρχή έγινε με τον εξοπλισμό τεσσάρων Ειδικών Σχολείων (1ο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής, 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 10ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και 1ο ΕΕΕΕΚ Δήμου Θεσσαλονίκης), στα οποία -ανάλογα με τις ανάγκες και ύστερα από συνεννόηση με τους διευθυντές- τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, ποδήλατα ελλειπτικά, βάσεις ισορροπίας, παράλληλες μπάρες βάδισης, κούνιες, τραμπολίνο με δίχτυα προστασίας, πλαστική φορητή τραμπάλα για παιδιά ηλικίας 4 ετών και πάνω.

   Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η εγκατάσταση καινούργιου αθλητικού εξοπλισμού σε άλλα 20 σχολεία όπου προωθείται το πρόγραμμα «Ανοιχτές Αυλές» και σε 12 σχολικά συγκροτήματα στα γυμναστήρια των οποίων πραγματοποιούνται προπονήσεις αθλητικών συλλόγων.

  Πλην των τεσσάρων ειδικών σχολείων, τα υπόλοιπα 32 που θα εξοπλιστούν είναι: 64ο Δημοτικό & 30 Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό Τριανδρίας, το 11ο, 31ο, 79ο, 53ο, 17ο, 3ο, 15ο & 69ο, 67ο, 19ο, 24ο, 25ο, 55ο, 21ο, 92ο, 16ο, 83ο, 16ο, 77ο και 109ο Δημοτικά Σχολεία, το 14ο, 3ο, 20ο, 31ο, 11ο ΓΕΛ, το 4ο Γυμνάσιο Χαριλάου και το 1ο Γυμνάσιο Ανω Τούμπας, το Δ.Σ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και το Πειραματικό ΑΠΘ.

   Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρο Λεκάκη, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε για τα σχολεία που ζήτησαν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ξεκίνησε η τοποθέτηση του νέου αθλητικού εξοπλισμού.

   «Θέλουμε να παραδοθεί ο αθλητικός εξοπλισμός το συντομότερο προκειμένου οι μαθητές να τον βρουν στις αυλές και τα γυμναστήρια επιστρέφοντας στα σχολεία. Παράλληλα, να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά όσον αφορά τον αθλητισμό. Στόχος είναι να εκσυγχρονίσουμε τον αθλητικό εξοπλισμό σε όλους τους δημοτικούς χώρους», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεκάκης.

   Ο διαγωνισμός για τα 36 σχολεία «έτρεξε» τους τελευταίους μήνες από τον δήμο Θεσσαλονίκης με προϋπολογισμό περίπου 250.000 και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας της Δευτέρα προχωρά η ΔΟΕ ενάντια στην «αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη παράταση της αποχώρησης...
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Μαζική κινητοποίηση και πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στην πανεπιστημιακή αστυνομία στη...
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)