Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/101921731683333/photos/a.106900181185488/141630031045836/ at this time, please check again later.
asfaleia facebook polytexneio
Τρία περιστατικά κρατικής καταστολής καταγράφονται μέσα σε λίγες μόλις ημέρες στην πόλη της Καρδίτσας - Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών για επέτειο του Πολυτεχνείου και τη βάρβαρη καταστολή νεαρών ατόμων από αστυνομικούς, η ασφάλεια καλεί διαχειριστές σελίδας στο facebook για ανάρτηση αναφορικά με το Πολυτεχνείο

Ένα ακόμα περιστατικό κρατικής καταστολής έρχεται στο φως της δημοσιότητας και πάλι από την Καρδίτσα, το τρίο που καταγράφεται στην πόλη μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της πόλης, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς και τη βάρβαρη καταστολή νεαρών ατόμων από αστυνομικούς στην πλατεία Λάππα που προκάλεσε σάλο, η Ασφάλεια Καρδίτσας καλεί σε απολογία τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook «Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία», αναφορικά με στην ανακοίνωση συμπαράστασης στους γιατρούς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Μάλιστα, αιτία της κλήσης σε απολογία δεν είναι η καθεαυτή συμπαράσταση στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά... το κάλεσμα για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχενίου.

Το ίδιο ακριβώς κατήγγειλε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας«Σε μία ανακοίνωση της Ένωσης που αναδείκνυε τις τραγικές ελλείψεις των δομών υγείας στο Νομό, εκείνοι στάθηκαν στην αναφορά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το γιορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του πολυτεχνείου».

Η σελίδα επισημαίνει μεταξύ άλλων στη σχετική καταγγελία της: «Με αυθαιρεσίες, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει ψηφιστεί νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων και εκδηλώσεων, και με αστραπιαία ταχύτητα, επιχειρούν να άρουν δημοκρατικά δικαιώματα, να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, να καταστείλουν και να οδηγήσουν τον κόσμο φοβισμένο στη γωνία του για να συνεχίσουν την ισοπέδωση της κοινωνίας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της σελίδας:

Γνωστοποιούμε ότι τις τελευταίες ημέρες, μαζί με την άγρια καταστολή, προσαγωγές και βιαιοπραγίες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση εκφοβισμού μέσω κλήσεων σε απολογία όσων τολμούν και αναφέρουν τη φράση “να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου” στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ακόμη και από το διαδίκτυο!

Από τις δηλώσεις - οδηγίες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και μετά η επιχείρηση αυτή πραγματοποιείται και στην περιοχή της Καρδίτσας με αλλεπάλληλες κλήσεις οι οποίες έφθασαν, ύστερα από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και σε τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook του “Δίκτυου Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία”.

Επιδόθηκαν από αστυνομικούς και καλούνται να παρεβρεθούν για απολογία το πρωί της επερχόμενης Τρίτης 17ης Νοεμβρίου!
Το “εγκλημά” τους είναι ότι στην ανακοίνωση συμπαράστασης στους γιατρούς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, αναφέρθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου!!!

asfaleia facebook polytexneio

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση μας αναφέραμε:

«Κάτω τα χέρια απο τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς!

Να «δώσουν εξηγήσεις» ζητά ο εισαγγελέας με κλήση του στον πρόεδρο και το γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) σχετικά με ανακοίνωσή της Ένωσης στην οποία γίνεται αναφορά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Κάτω τα χέρια από τους μαχόμενους γιατρούς

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση φίμωσης των γιατρών που αγωνίζονται και ενημερώνουν τους πολίτες για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ.

Αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση και το κατεστημένο του κράτους είναι οτι μιλούν, αντιστέκονται και διεκδικούν.
Τα υποκριτικά χειροκροτήματά τους για τους γιατρούς που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες μετατρέπονται τώρα σε κινήσεις εκφοβισμού.

Αλληλεγγύη στους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό της πρώτης γραμμής!

Η διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη θα γίνει με κοινωνική και αγωνιστική ευθύνη.

Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει σε αυτή, τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας.»

Αντί, οι αρμόδιοι ν’ αναζητούν τους υπαίτιους για την απαξίωση και διάλυση του συστήματος υγείας που καταγγέλεται απ’ όλη την ιατρική και υγειονομική κοινότητα, όσους ευθύνονται για το χαμό ανθρώπων και την καταστροφή χιλιάδων άλλων από την πλημμύρα του Νομού Καρδίτσας, παρακολουθούν και καταγράφουν ολημερίς κι ολονυχτίς τις αναρτήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο και ποινικοποιούν ακόμη και τις αναφορές τους...

Με πρακτικές που μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της χώρας μας, οι οποίες συγγενεύουν με όλες εκείνες που προκάλεσαν την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του ‘73, την οποία θα τιμήσουμε την προσεχή Τρίτη. 

Με αυθαιρεσίες, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει ψηφιστεί νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων και εκδηλώσεων, και με αστραπιαία ταχύτητα, επιχειρούν να άρουν δημοκρατικά δικαιώματα, να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, να καταστείλουν και να οδηγήσουν τον κόσμο φοβισμένο στη γωνία του για να συνεχίσουν την ισοπέδωση της κοινωνίας.

Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για όλα τα δικαιώματα του λαού. Κάθε τρόπος δράσης μας τηρεί απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει και να τιμήσει τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας του (μάσκες αποστάσεις κλπ) την αγωνιστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.»

https://www.facebook.com/101921731683333/photos/a.106900181185488/141630031045836/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα