Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
asfaleia facebook polytexneio
Τρία περιστατικά κρατικής καταστολής καταγράφονται μέσα σε λίγες μόλις ημέρες στην πόλη της Καρδίτσας - Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών για επέτειο του Πολυτεχνείου και τη βάρβαρη καταστολή νεαρών ατόμων από αστυνομικούς, η ασφάλεια καλεί διαχειριστές σελίδας στο facebook για ανάρτηση αναφορικά με το Πολυτεχνείο

Ένα ακόμα περιστατικό κρατικής καταστολής έρχεται στο φως της δημοσιότητας και πάλι από την Καρδίτσα, το τρίο που καταγράφεται στην πόλη μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της πόλης, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς και τη βάρβαρη καταστολή νεαρών ατόμων από αστυνομικούς στην πλατεία Λάππα που προκάλεσε σάλο, η Ασφάλεια Καρδίτσας καλεί σε απολογία τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook «Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία», αναφορικά με στην ανακοίνωση συμπαράστασης στους γιατρούς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Μάλιστα, αιτία της κλήσης σε απολογία δεν είναι η καθεαυτή συμπαράσταση στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά... το κάλεσμα για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχενίου.

Το ίδιο ακριβώς κατήγγειλε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας«Σε μία ανακοίνωση της Ένωσης που αναδείκνυε τις τραγικές ελλείψεις των δομών υγείας στο Νομό, εκείνοι στάθηκαν στην αναφορά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το γιορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του πολυτεχνείου».

Η σελίδα επισημαίνει μεταξύ άλλων στη σχετική καταγγελία της: «Με αυθαιρεσίες, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει ψηφιστεί νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων και εκδηλώσεων, και με αστραπιαία ταχύτητα, επιχειρούν να άρουν δημοκρατικά δικαιώματα, να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, να καταστείλουν και να οδηγήσουν τον κόσμο φοβισμένο στη γωνία του για να συνεχίσουν την ισοπέδωση της κοινωνίας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της σελίδας:

Γνωστοποιούμε ότι τις τελευταίες ημέρες, μαζί με την άγρια καταστολή, προσαγωγές και βιαιοπραγίες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση εκφοβισμού μέσω κλήσεων σε απολογία όσων τολμούν και αναφέρουν τη φράση “να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου” στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ακόμη και από το διαδίκτυο!

Από τις δηλώσεις - οδηγίες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και μετά η επιχείρηση αυτή πραγματοποιείται και στην περιοχή της Καρδίτσας με αλλεπάλληλες κλήσεις οι οποίες έφθασαν, ύστερα από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και σε τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook του “Δίκτυου Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία”.

Επιδόθηκαν από αστυνομικούς και καλούνται να παρεβρεθούν για απολογία το πρωί της επερχόμενης Τρίτης 17ης Νοεμβρίου!
Το “εγκλημά” τους είναι ότι στην ανακοίνωση συμπαράστασης στους γιατρούς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, αναφέρθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου!!!

asfaleia facebook polytexneio

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση μας αναφέραμε:

«Κάτω τα χέρια απο τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς!

Να «δώσουν εξηγήσεις» ζητά ο εισαγγελέας με κλήση του στον πρόεδρο και το γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) σχετικά με ανακοίνωσή της Ένωσης στην οποία γίνεται αναφορά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Κάτω τα χέρια από τους μαχόμενους γιατρούς

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση φίμωσης των γιατρών που αγωνίζονται και ενημερώνουν τους πολίτες για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ.

Αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση και το κατεστημένο του κράτους είναι οτι μιλούν, αντιστέκονται και διεκδικούν.
Τα υποκριτικά χειροκροτήματά τους για τους γιατρούς που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες μετατρέπονται τώρα σε κινήσεις εκφοβισμού.

Αλληλεγγύη στους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό της πρώτης γραμμής!

Η διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη θα γίνει με κοινωνική και αγωνιστική ευθύνη.

Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει σε αυτή, τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας.»

Αντί, οι αρμόδιοι ν’ αναζητούν τους υπαίτιους για την απαξίωση και διάλυση του συστήματος υγείας που καταγγέλεται απ’ όλη την ιατρική και υγειονομική κοινότητα, όσους ευθύνονται για το χαμό ανθρώπων και την καταστροφή χιλιάδων άλλων από την πλημμύρα του Νομού Καρδίτσας, παρακολουθούν και καταγράφουν ολημερίς κι ολονυχτίς τις αναρτήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο και ποινικοποιούν ακόμη και τις αναφορές τους...

Με πρακτικές που μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της χώρας μας, οι οποίες συγγενεύουν με όλες εκείνες που προκάλεσαν την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του ‘73, την οποία θα τιμήσουμε την προσεχή Τρίτη. 

Με αυθαιρεσίες, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει ψηφιστεί νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων και εκδηλώσεων, και με αστραπιαία ταχύτητα, επιχειρούν να άρουν δημοκρατικά δικαιώματα, να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, να καταστείλουν και να οδηγήσουν τον κόσμο φοβισμένο στη γωνία του για να συνεχίσουν την ισοπέδωση της κοινωνίας.

Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για όλα τα δικαιώματα του λαού. Κάθε τρόπος δράσης μας τηρεί απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει και να τιμήσει τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας του (μάσκες αποστάσεις κλπ) την αγωνιστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.»

https://www.facebook.com/101921731683333/photos/a.106900181185488/141630031045836/

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας για τις άδειες ειδικούς σκοπού των εργαζομένων - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» τα επόμενα 24ωρα - Τα δύο σενάρια για τα έντονα...
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Χανιά
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Χανιά στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού - Σάββατο στις 12.00 στην...
Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Χανιά
sillalitirio
Πανελλαδική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στη Γκράβα το Σάββατο - Συνεχίζονται οι αγωνιστικές δράσεις των εκπαιδευτικών
Με σύσκεψη συντονισμού ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στη Γκράβα το Σάββατο συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί το γύρο κινητοποιήσεων και δράσεων των τελευταίων ημερών για...
Πανελλαδική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στη Γκράβα το Σάββατο