Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών παρά την απαγόρευση
Η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε κινητοποίηση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Σε κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο καλεί την Πέμπτη 12 Νοεμβίου η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αναλυτικά:

Έχουν περάσει πάνω από 9 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Η επιστροφή στο lockdown αποτελεί ανοικτή ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα τα οποία θα θωρακίσουν την υγεία του λαού. Η επίκληση στην ατομική ευθύνη, η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, είναι τα μόνα μέτρα που παίρνει! Παραπλανά την κοινωνία για τις ανύπαρκτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, δημιουργία ΜΕΘ και ενίσχυση των δομών περίθαλψης, χλευάζει την απαίτηση για μαζικά και δωρεάν τεστ και επίταξη της ιδιωτικής υγείας, για ενίσχυση των ΜΜΜ, για προσλήψεις στα σχολεία, για μέτρα προστασίας στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, ενώ προχωρά ακόμα και σε περικοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων με ορατό το ενδεχόμενο να χαθούν ζωές από άλλες νόσους.

Η κυβέρνηση ζητά από το λαό να βάλει σε αναστολή τη ζωή του, τις ανάγκες  του και τα δικαιώματά του, ενώ η ίδια νομοθετεί καθημερινά εναντίον του και υπέρ του κεφαλαίου (πτωχευτικός κώδικας, αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση). Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η απαράδεκτη και προκλητική απόπειρα της κυβέρνησης να απαγορεύσει την φετινή πορεία του Πολυτεχνείου.

Τα σχολεία παραμένουν ουσιαστικά αθωράκιστα. Το ΥΠΑΙΘ, αντί να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, απαραίτητο όρο για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, όπως διατείνονταν πριν λίγο καιρό, προχώρησε στο κλείσιμο των σχολείων, “λύση” με μηδενικό κόστος, αλλά που εξυπηρετεί το στόχο της για μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της “εξ αποστάσεως εκπαίδευσης” και εξίσωσή της με τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία. Η επιλογή της αυτή στοχεύει ευθέως στο συνταγματικό δικαίωμα για καθολική και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και πλήττει ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους οικονομικά μαθητές, ενώ οδηγεί και στην περιθωριοποίηση των πιο αδύναμων μαθητών. Πλήττει ευθέως τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, απαξιώνει την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, τους εκπαιδευτικούς και το ρόλο τους.

Για να σωθούμε πρέπει να πάρουμε, ως εκπαιδευτικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα, την υπόθεση της ανατροπής της κυβερνητικής επίθεσης και της προστασίας του λαού και της νεολαίας στα χέρια μας.

Τώρα και όχι αύριο διεκδικούμε: ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ

-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους, εκπαιδευτικούς  και στους μαθητές.

-Καθημερινή πλήρης λειτουργία των σχολείων με μειωμένο αριθμό μαθητών στο τμήμα (12-15), με αξιοποίηση όλων των άδειων αιθουσών και των σχολείων που έκλεισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και κάθε είδους κτηρίων, ακόμα και ιδιωτικών ανά δήμο.

-Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

-Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά! Κατάργηση απαράδεκτων ρυθμίσεων (ΑΜΩ, 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών). Κατάργηση των νόμων Κεραμέως (4692/20) και Γαβρόγλου (προσοντολογίου).

-Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα.

-Δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας) με έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

-Αναδιάταξη - Μείωση της ύλης - Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων. Καμία σκέψη για Τράπεζα θεμάτων.

-Εξασφάλιση των αδειών για όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

 -Κατάργηση της τροπολογίας, της ΠΝΠ και της ΥΑ που αφορά τις κάμερες και την εξ αποστάσεως.

-Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας  που θα έχει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων και των κρουσμάτων.

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ΤΩΡΑ για να σωθεί ο λαός!

-Επίταξη ΤΩΡΑ, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό, χωρίς αποζημίωση. Καμία επιδότηση στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

- Άμεσο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ και στελέχωσή τους με το κατάλληλο προσωπικό.

-Υλοποίηση ΤΩΡΑ μέτρων για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

-Διενέργεια δωρεάν μαζικά test, με ευθύνη των κρατικών φορέων σε όλο τον πληθυσμό.

- Άμεση στήριξη του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 

-Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες – άπορους – αστέγους – φυλακισμένους – πρόσφυγες, κ.ά.  Να κλείσουν τα στρατόπεδα του αίσχους! Επείγουσα αποσυμφόρηση των φυλακών!

Ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων.

Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.

 • Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας.
 •  Όχι στην δίωξη των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης
 • Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.
 • Απαγόρευση απολύσεων. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Κανένας εργαζόμενος στην δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας.
 • Πλήρη κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν την λειτουργία τους.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών της λαϊκής οικογένειας στις τράπεζες και στην εφορία.
 • Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Καμία νομιμοποίηση στις τηλε-ψηφοφορίες και στις τηλε-εκλογές.

Δεν αποδεχόμαστε καμία καραντίνα στις διεκδικήσεις και στους αγώνες μας

 • Πέμπτη 12/11 συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για την υγεία στις 8.30 π.μ. στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
 • Τρίτη 17/11 συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου.
 • Πέμπτη 26/11 συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα και για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός - Πρυτάνεις: Πίεση στο ΕΣΥ, αλλά είμαστε στο τέλος
Κορονοϊός - Πρυτάνεις: Πίεση στο ΕΣΥ, αλλά είμαστε στο τέλος
«Είμαστε προς το τέλος. Σωστή συμπεριφορά δική μας μαζί με τον εμβολιασμό θα μας βάλουν σε καλό δρόμο» λένε οι πρυτάνεις του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ για την...
Κορονοϊός - Πρυτάνεις: Πίεση στο ΕΣΥ, αλλά είμαστε στο τέλος
Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
«Έξαρση κρουσμάτων» και μεγάλη διασπορά στα σχολεία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου...
Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;
Αλήθεια, τι είδους εκπαιδευτική αξιολόγηση θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης; Γράφει ο Πολύβιος Ψήνας, Κοινωνιολόγος-...
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;