τηλεκπαίδευση elearning
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή ΕΕΚΕ: Δώστε ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές στην τηλεκπαίδευση

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με την οποία της επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες με τις οποίες θα εφοδιαστεί το σύνολο των μαθητών της Δ.Ε. που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αποκτήσουν με έξοδα των οικογενειών τους, τα τεχνολογικά μέσα για την εξ αποστάσεως διδασκαλία (υπολογιστή, τάμπλετ, γρήγορη σύνδεση δικτύου κλπ.) απέστειλε σήμερα η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) 

Η ανακοίνωση:

Την 9η Νοεμβρίου 2020, μετά τα νέα έκτακτα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκίνησε η διαδικασία παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών από τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας, στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, μέσω τηλεκπαίδευσης, δηλ. εξ αποστάσεως διδασκαλία. Δυστυχώς όμως μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και των ελληνικών νοικοκυριών, δεν έχει τη δυνατότητα απόκτησης των μέσων αυτών, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης που έχουν περιέλθει ως αποτέλεσμα της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Οι δράσεις και έρευνες της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας απέδειξαν ότι στη χώρα μας υπάρχει δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης και την επιβολή των μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας. Σήμερα, χιλιάδες νοικοκυριά και οι μαθητές, δεν έχουν τη δυνατότητα απόκτησης του κατάλληλου εξοπλισμού για την παροχή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η παρακολούθηση της οποίας μάλιστα είναι υποχρεωτική. Θεωρούμε ημίμετρο, την εγκύκλιο του Υπουργείου  με την οποία καθορίστηκαν τα κριτήρια δανεισμού  φορητών συσκευών τάμπλετ και laptop στους μαθητές που δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στο σπίτι τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για τη  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη δωρεών που δεν είναι δυνατό να εξυπηρετήσουν το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού που αδυνατεί να αποκτήσει τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Για το λόγο αυτό αποστείλαμε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με την οποία της επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες με τις οποίες θα εφοδιαστεί το σύνολο των μαθητών της Δ.Ε. που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αποκτήσουν με έξοδα των οικογενειών τους, τα τεχνολογικά μέσα για την εξ αποστάσεως διδασκαλία (υπολογιστή, τάμπλετ, γρήγορη σύνδεση δικτύου κλπ.). Την καλέσαμε ταυτόχρονα να μην υπολογίσει το κόστος και, άμεσα, να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετέχουν στο αγαθό της γνώσης, εν τω μέσω της σημερινής υγειονομικής κρίσης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Global Sumud Flotilla
Συναγερμός ανοιχτά της Κύπρου: Ρεσάλτο του Ισραήλ σε πλοίο του «Global Sumud Flotilla»
Δραματικές ώρες στη Μεσόγειο: Ισραηλινοί κομάντος εισέβαλαν σε σκάφος του "Global Sumud Flotilla" – Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο
Συναγερμός ανοιχτά της Κύπρου: Ρεσάλτο του Ισραήλ σε πλοίο του «Global Sumud Flotilla»
Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τη μετονομασία δύο σχολείων
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Ημερίδα για το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Ημερίδα για το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΓΠΑ και το Ινστιτούτο “ΔΑΜΙΑ”
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Ημερίδα για το νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα