Μετακινήσεις εκπαιδευτικών - lockdown: Μέριμνα για τις οικογενειακές ανάγκες των εκπαιδευτικών
Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών από νομό σε νομό, που σχετίζονται με τις οικογενειακές τους ανάγκες ζητά ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Με σχετική δήλωση του διευθυντή σχολικής μονάδας θα μπορούν να μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί κατά ομάδες των τεσσάρων ατόμων, όπως ενημέρωσε σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα έναντι του κορονοϊού ο Ν. Χαρδαλιάς.

Ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» ζητά να ληφθεί επιπλέον μέριμνα για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό, στο πλαίσιο των οικογενειακών τους αναγκών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ! ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για το δεύτερο lockdown έφερε μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των αναπληρωτών, καθώς δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη μετακίνησή τους. Πολλοί αναπληρωτές πηγαίνουν στην εργασία τους με ιδιωτικά μέσα, έχοντας δημιουργήσει γκρουπάκια, ώστε να μοιράζονται το κόστος μετακίνησης, αφού εργάζονται συνήθως αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας, αυτό επιλέγουν να κάνουν πολλοί συνάδελφοι και για λόγους ασφάλειας, ώστε να μη χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καταρχήν λοιπόν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η μετακίνησή τους με τον τρόπο αυτό δε θα αμφισβητείται σε καμία περίπτωση!

Επιπλέον, χιλιάδες αναπληρωτές ζουν και εργάζονται σε απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, μακριά από την οικογένειά τους και με τα νέα μέτρα δε θα μπορούν να επισκέπτονται τους δικούς τους ανθρώπους (παιδιά, γονείς κ.λπ). Αυτό είναι ζήτημα ζωής για τους συμβασιούχους συναδέλφους μας!

Άρα εδώ και τώρα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να λύσει τα συγκεκριμένα ζητήματα. Απαιτούμε να δίνεται πάντα :

  • Ειδική άδεια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να μετακινούνται σε ομάδες. Σε άλλη περίπτωση, το κόστος της μετακίνησης θα είναι αβάσταχτο για αυτούς.

  • Ειδικό επίδομα μετακίνησης σε όσους χρησιμοποιούν ιδιωτικό μέσο από και προς την εργασία τους.

  • Ειδική άδεια στους συναδέλφους που ζουν και εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, σε άλλους νομούς, σε νησιά κ.λπ., για να μπορούν να επισκέπτονται την οικογένειά τους. Άλλωστε πολλοί από αυτούς έχουν μέλη στην οικογένειά τους που χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια, λόγω της πανδημίας.

  • Δωρεάν μετακινήσεις σε όλους τους αναπληρωτές από και προς την εργασία τους. π.χ. σε Πορθμεία, λεωφορεία

Για να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω, καθώς και για μέτρα προστασίας για μαθητές-εκπαιδευτικούς-γονείς, καλούμε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 10 Νοέμβρη 2 μ.μ.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μέτρα στήριξης για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»
Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται αισιόδοξος για τη λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»