Εκλογές αιρετών: Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στην Κεραμέως
Ανακοίνωση του Αυτόνομου Εκπαιδευτικού Δικτύου Εκπαιδευτικών για τις εκλογές αιρετών - Ζητά την παραίτηση Κεραμέως

«Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στις αυταρχικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί της επέστρεψαν το «ΕΝΤΕΛΛΕΣΤΕ» - Ακυρώσαμε τις εκλογές στην πράξη - Μονόδρομος η παραίτηση Κεραμέως», αναφέρει εισαγωγικά το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών για το «Βατερλώ» Κεραμέως στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του Υπ. Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας που έδωσε μάθημα Δημοκρατίας, Αξιοπρέπειας και Συλλογικότητας στις απαράδεκτες, γκεμπελικού χαρακτήρα ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ηχηρή ήταν η απάντηση που έδωσαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στις αυταρχικές μεθοδεύσεις της Υπουργού Παιδείας Κεραμέως που επεδίωξε να προχωρήσει σε εκλογές-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με παραιτημένους υποψήφιους και με το «έτσι θέλω».

Με ποσοστά αποχής σε ολόκληρη τη χώρα που κινούνται σε επίπεδα άνω του 90 με 95 %, οι εκπαιδευτικοί προάσπισαν τον θεσμικό ρόλο του Αιρετού, θωράκισαν τον Εκπαιδευτικό Κλάδο και έδωσαν μεγάλη δύναμη και ισχύ στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό προπαγάνδας, πιέσεων και απειλών στην προσπάθειά της να απαξιώσει το μαζικό κίνημα των εκπαιδευτικών. Έβαλε απέναντί της ολόκληρο τον Κλάδο, αγνόησε τις προτάσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και έφτασε να επιχειρεί να επιβάλλει στην Εκπαίδευση τακτικές τύπου «εντέλλεστε», ώστε να περάσει τις επιδιώξεις της που δεν είναι άλλες από το χτύπημα του μαζικού κινήματος στο σύνολό του.

Είναι απολύτως σαφές πως μετά τα σημερινά αποτελέσματα κανένα αποτέλεσμα δε νομιμοποιεί εκλογή αιρετών, επομένως η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της. Οφείλει να παραιτηθεί αμέσως δείχνοντας τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευθιξία που επιβάλλει η μεγάλη ήττα της πολιτικής που ακολουθεί. Καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν μπορεί να έχει, για να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της Υπουργού.

Για το Κλάδο αλλά και για το μαζικό κίνημα συνολικά αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα.

Χαιρετίζουμε τη στάση των Συναδέλφων, τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν συνολικά σε ολόκληρη αυτή την επίθεση που δέχονταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Το πολιτικό μήνυμα είναι σαφέστατο και δόθηκε με ηχηρό τρόπο. Πρόκειται για δυναμική απάντηση απέναντι στις πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης που εφαρμόζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Κυβέρνηση συνολικά.

Όμως πρόκειται και για ένα ηχηρό μήνυμα προάσπισης των δημοκρατικών διαδικασιών, της ελεύθερης έκφρασης και της αντίστασης απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει τους στόχους του. Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν: αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν περνούν, με ενότητα και αγωνιστικότητα ο Κλάδος και οι Εκπαιδευτικοί θα έχουν αυτό που τους αξίζει.

Οι αγώνες είναι μπροστά μας. Με καθαρούς στόχους, ενότητα και αγωνιστικότητα θα τους πετύχουμε. Για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης για δημοκρατία και ελευθερία στα σχολεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ειδικά σχολεία: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη
Ανεπάρκεια χώρων και αδυναμία λήψης μέτρων στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω – Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ειδικά σχολεία: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη
Νέα μελέτη: Η μακρά Covid-19 στα παιδιά σπάνια ξεπερνά τους τρεις μήνες - Τα συμπτώματα
Τα πιο συχνά συμπτώματα της μακρόχρονης Covid-19 στα παιδιά βρέθηκαν να είναι οι πονοκέφαλοι, η κόπωση, η δυσκολία συγκέντρωσης, οι πόνοι στην κοιλιά...
Νέα μελέτη: Η μακρά Covid-19 στα παιδιά σπάνια ξεπερνά τους τρεις μήνες - Τα συμπτώματα
Σχολική αίθουσα
Σχολεία: Ο κορονοϊός και οι εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο
Η όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, να μπαίνει, δηλαδή, το πρωί ο εκπαιδευτικός στο σχολείο και να μη ξέρει αν θα βγει με περιπολικό και...
Σχολεία: Ο κορονοϊός και οι εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο