Εκλογές αιρετών: Οι εκπαιδευτικοί διδάξαμε...
Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών για τις εκλογές αιρετών

Ως νίκη για τους εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζει την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπ. Παιδείας η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ).

Αναλυτικά:

Το σημερινό αποτέλεσμα στην απόπειρα του Υπουργείου για επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των Αιρετών χωρίς διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αποτελεί νίκη για τους εκπαιδευτικούς, για το επάγγελμά μας, για το εκπαιδευτικό κίνημα.

Δεν είναι απλά και μόνο εκπαιδευτικό γεγονός αλλά και ευρύτερα πολιτικό. Για την εκπαίδευση είναι και ιστορικό γεγονός. 7 Νοεμβρίου 2020 και εν μέσω πανδημίας πραγματοποιήθηκε ένα διαφορετικό μάθημα.

Οι εκπαιδευτικοί διδάξαμε ότι στην εκπαίδευση ο αυταρχισμός και η θεσμική βία δεν έχουν τόπο, ότι το σχολείο ζει και αναπνέει με διαπαιδαγωγικό λόγο και με εκπαιδευτική κουλτούρα, με διάλογο και σύνεση, με μετριοπάθεια και δημιουργικότητα.

Στη σημερινή αντιπαράθεση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αντιπαράθεση, που προβλήθηκε ως μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα από την Υπουργό Παιδείας, το αποτέλεσμα αποτελεί κόλαφο, ήττα στρατηγικής σημασίας για τις αντιεκπαιδευτικές αντιλήψεις. Είναι μάθημα παιδαγωγικό. Οι κομματικές ντιρεκτίβες και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί της Ν.Δ. απέτυχαν παταγωδώς.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε λουδίτες. Η ιστορία του κινήματός μας είναι διδακτική. Εμείς, οι εκπαιδευτικοί ανοίγουμε δρόμους προόδου στο ελληνικό σχολείο. Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετηθεί η εκπαίδευση και η παιδαγωγική και όχι το αντίθετο, η εκπαίδευση να υποτάσσεται στην τεχνολογία.

Συγχαίρουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για τη ενεργό υποστήριξη της συλλογικής μας απόφασης. Η σημερινή απόφαση του κλάδου μας αποτελεί δύναμη για την προοπτική της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ειδικά σχολεία: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη
Ανεπάρκεια χώρων και αδυναμία λήψης μέτρων στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω – Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ειδικά σχολεία: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη
Νέα μελέτη: Η μακρά Covid-19 στα παιδιά σπάνια ξεπερνά τους τρεις μήνες - Τα συμπτώματα
Τα πιο συχνά συμπτώματα της μακρόχρονης Covid-19 στα παιδιά βρέθηκαν να είναι οι πονοκέφαλοι, η κόπωση, η δυσκολία συγκέντρωσης, οι πόνοι στην κοιλιά...
Νέα μελέτη: Η μακρά Covid-19 στα παιδιά σπάνια ξεπερνά τους τρεις μήνες - Τα συμπτώματα
Σχολική αίθουσα
Σχολεία: Ο κορονοϊός και οι εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο
Η όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, να μπαίνει, δηλαδή, το πρωί ο εκπαιδευτικός στο σχολείο και να μη ξέρει αν θα βγει με περιπολικό και...
Σχολεία: Ο κορονοϊός και οι εκπαιδευτικοί στο στόχαστρο