Πολάκης προς Τσιόδρα για ανοιχτά δημοτικά σχολεία: Τι αρλούμπες είναι αυτές;
«Η επιτροπή των ειδικών άλλαξε την εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων κατόπιν πολιτικών πιέσεων» - Επίθεση Πολάκη προς Τσιόδρα-Μητσοτάκη και αποκαλύψεις που θα συζητηθούν

Αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και, ειδικά, την κατάσταση στα σχολεία της χώρας.

Ειρωνευόμενος τον προσωπικό και φιλικό τόνο, με τον οποίο απευθύνθηκε προς τον επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών Σ. Τσιόδρα ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή: «Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη, τον Τσιόδρα εννοώ».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων δήλωσε ότι σε τρεις περιπτώσεις, μεταξύ αυτών και για το άνοιγμα των σχολείων, η επιτροπή των ειδικών άλλαξε τις εισηγήσεις της κατόπιν ισχυρών πολιτικών πιέσεων.

«Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων; Η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. Είναι ισχυρή η καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την Επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις».

Τι αρλούμπες είναι αυτές, κύριε Σωτήρη μου

Σε έντονους τόνους, ο Παύλος Πολάκης, καυτηρίασε την επιλογή να παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία, εν αντιθέσει με τα γυμνάσια και τα λύκεια που προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας, κάνοντας λόγο για «επιστημονικές αρλούμπες» σχετικά με την αιτιολόγηση για μικρότερη μεταδοτικότητα των παιδιών.

«Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδιά δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές αρλούμπες είναι αυτές, κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πείνα στη Γάζα
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα συνεχίζεται εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Γίωργος Τσίπρας
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
Θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να ανασυγκροτηθεί μετά την εκλογική ήττα του 2023 και κατηγορεί την ηγεσία για αποφυγή απολογισμού
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
ipourgeio_paideias
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
Προειδοποίηση ΠΟΣΥΠ: Κίνδυνος για ζωές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας