Εναρκτήρια τηλεσυνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “SpeakER”
Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια τηλεσυνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “SpeakER”

Τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια τηλεσυνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-FR01-KA201-080646) με τίτλο “SpeakER”.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με πέντε εκπαιδευτικούς οργανισμούς από τη Σερβία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία, που είναι και η συντονίστρια χώρα. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 έτη (2020-2022).

erasmus1.png

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της πολυγλωσσίας και πολυμορφίας μέσα από την προώθηση καλών πρακτικών για την εφαρμογή της μεθοδολογίας Escape Room (ER) στα γλωσσικά μαθήματα κυρίως στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα “SpeakER” θα επιχειρήσει να εισάγει μια καινοτόμο και δημιουργική προσέγγιση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών με βάση τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την προτεραιότητα στη δια βίου μάθηση και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αι..  Για τον σχεδιασμό των Escape Rooms θα ακολουθηθεί το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (ΚΕΠΑ/CEFR) ακολουθώντας τις αρχές της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (Inclusive education), έτσι ώστε να καλύπτει ταυτόχρονα και τις ανάγκες της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα αξιοποιηθούν από τους καθηγητές ξένων γλωσσών σε παγκόσμιο επίπεδο για τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας με τη χρήση ψηφιακών μέσων καθιστώντας έτσι τη διδασκαλία πιο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική.

 
 

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας

Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

 

erasmus.png

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Στρατηγικές αλλαγές για την κατάρτιση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών»
Ζαχαράκη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο: «Στήριξη στους εκπαιδευτικούς και η επαγγελματική τους ανάπτυξη»
Ζαχαράκη: «Στρατηγικές αλλαγές για την κατάρτιση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών»
apple-books_foto_education.jpg
Αλλαγές στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Νέα ρύθμιση για τα Ωνάσεια Σχολεία
Νέα εποχή για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ευκαιρίες και αλλαγές στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
Αλλαγές στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Νέα ρύθμιση για τα Ωνάσεια Σχολεία