Εκλογές αιρετών: Αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ανακοίνωσαν ΣΕΕΠΕΑ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Αποχή από τις εκλογές αιρετών αποφάσισαν ΣΕΕΠΕΑ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Την απόφαση να απέχουν από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια γνωστοποιούν με ανακοινώσεις τους οι σύλλογοι ΣΕΕΠΕΑ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ, καταγγέλλοντας τις πρακτικές του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΘΕΜΑ: «Απόφαση Δ. Σ. για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ- ΠΥΣΕΕΠ »

Συνάδελφοι/ισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μέχρι σήμερα δεν απάντησε στο αίτημά μας για διάλογο για τις εκλογές των υπηρεσιακών μας συμβουλίων, προχώρησε σε αποφάσεις μέσω πρωτοφανών νομοθετικών πρωτοβουλιών, οι οποίες δε στηρίζονται στην πανδημία αλλά στην αδυναμία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας χωρίς την υποστήριξη αυτής από τα συνδικαλιστικά όργανα και τους εργαζόμενους.

Ακόμα και μέσα σε μία τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα, δεν προβαίνει σε παράταση της θητείας των αιρετών των συμβουλίων και διάλογο για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης, ενώ χρησιμοποιεί αυταρχικές ενέργειες οι οποίες πλήττουν  τους δημοκρατικούς  θεσμούς.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις 2/11/2020 και σε συνέχεια της από 10/10/2020 αρ. πρωτ.:45, καταγγελίας που σας έχουμε αποστείλει και της από 19/10/2020 αρ. πρωτ.: 46, ανακοίνωσης απόσυρσης υποψηφιοτήτων Υπηρεσιακών Συμβουλίων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, σας ζητούμε όπως:

  1. Μας γνωστοποιήσετε τις αποφάσεις των Δ. Σ. ΣΕΕΠΕΑ περί απόσυρσης των ενιαίων ψηφοδελτίων  και  τις  επιμέρους  υποψηφιότητες για  τα ΠΥΣΕΕΠ κατόπιν δήλωσης των υποψηφίων καθώς και εκείνες περί μη ορισμού εκπροσώπων στις εφορευτικές επιτροπές.
  2. Να καλέσετε σε μαζική αποχή τα μέλη ΕΕΠ –ΕΒΠ της περιφέρειάς σας από τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, όπως επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με παντελή έλλειψη διαλόγου, παρά τα αιτήματά μας .
  3. Να παρέχετε συνδικαλιστική κάλυψη στους  συναδέλφους που ορίστηκαν από τις ΠΔΕ ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής  προκειμένου να  μην  αποδεχτούν  τον  ορισμό τους, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ περί νομικής κάλυψης.
  4. Να καλέσετε την οικεία ΠΔΕ να δεχθεί την απόσυρση των ψηφοδελτίων και των υποψηφιοτήτων για τα ΚΥΣΕΕΠ- ΠΥΣΕΕΠ, μετά την υποβολή δηλώσεων παραίτησης των υποψηφίων από αυτά.

Το Δ. Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποφάσισε ότι σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί μέσω νομικών ενεργειών και προς κάθε κατεύθυνση.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των υπηρεσιακών συμβουλίων συνδέονται άμεσα με τα πρωτοβάθμια και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο και τις συλλογικές αποφάσεις, καθώς σύμφωνα με όσα ορίζονται από τα καταστατικά, οι γενικές συνελεύσεις  ελέγχουν  τις ενέργειες των Αιρετών Εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι οποίοι για το σκοπό αυτό, καλούνται στη Γενική Συνέλευση από το Δ.Σ.

Ο θεσμός των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια έχει επισφραγιστεί διαχρονικά με  νόμους  του  κράτους  και αποτελεί  το  δικαίωμα εκπροσώπησης των  εργαζομένων  μέσα  από συλλογικές διαδικασίες.

**

ΣΕΕΠΕΑ

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, καλεί τα μέλη του ΕΕΠ & ΕΒΠ σε μαζική αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των υπηρεσιακών συμβουλίων ΚΥΣΕΕΠ & ΠΥΣΕΕΠ Αττικής.

   Ο θεσμός των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια έχει επισφραγιστεί διαχρονικά με νόμους του κράτους και συνιστά το δικαίωμα εκπροσώπησης των εργαζομένων μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων είναι μια σημαντική δημοκρατική κατάκτηση των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) είχε καταγγείλει την στάση του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) για τον αδόκιμο τρόπο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ζητώντας αναβολή των εκλογών (Αρ. Πρωτ.: 45/10-10-2020).

Στη συνέχεια ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, στην από 19-10-2020 ανακοίνωσή του (Αρ.Πρωτ. 759), συντασσόμενος με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ.: 46/19-10-20), κάλεσε τα μέλη του να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ανακοίνωσε την απόσυρση των ψηφοδελτίων και των μελών εφορευτικής επιτροπής.

Με σημερινή εγκύκλιο  του Υπουργείου Εσωτερικών (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/03-11-2020), με θέμα: «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», αναστέλλεται η διαδικασία εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του Δημοσίου μέχρι 30-11-2020.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ «κερδίζοντας» ακόμα μια αρνητική πρωτιά, αρνείται πεισματικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, συνεχίζοντας τους ακραίους και αυταρχικούς χειρισμούς της, δεν αναγνωρίζει την απόσυρση των ψηφοδελτίων και με νέα εγκύκλιο η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ ζητά από τους Διευθυντές  Διευθύνσεων και Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προβούν άμεσα και εγκαίρως στην κατάρτιση των ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων.

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής,  συντασσόμενος με την καταγγελία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ.:49/2-11-2020) αποφάσισε τα εξής :

  • Καλεί σε μαζική αποχή τα μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ της περιφέρειας Αττικής από τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, όπως επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με παντελή έλλειψη διαλόγου, παρά τα αιτήματά μας.
  • Καλεί την ΠΔΕ Αττικής να δεχθεί την απόσυρση των ψηφοδελτίων και των υποψηφιοτήτων για το ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, μετά την υποβολή δηλώσεων παραίτησης των υποψηφίων από αυτά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
Η δρομέας υποστηρίζει πως μεταφέρθηκε δίχως τη θέλησή της στο αεροδρόμιο Χανέντα με προορισμό το Μινσκ - Το Μινσκ ζητεί επίσημη ενημέρωση από τις...
Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
paideia-ypaith
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των ονομάτων στη γενική εκπαίδευση
«Στο κόκκινο» η αγωνία των εκπαιδευτικών - Αναμένεται η ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών εντός της επόμενης ώρας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των ονομάτων στη γενική εκπαίδευση