ΙΕΚ: Η έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για τη μετάβαση των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση
Η έρευνα με τίτλο με τίτλο «Διερεύνηση της μετάβασης των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση: Συγκριτικά στοιχεία, προσεγγίσεις, ερμηνευτικές αναφορές» θα παρουσιαστεί διαδικτυακά την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ πραγματοποιεί την προσεχή Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ., τη διαδικτυακή παρουσίαση της έρευνας με τίτλο «Διερεύνηση της μετάβασης των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση: Συγκριτικά στοιχεία, προσεγγίσεις, ερμηνευτικές αναφορές», με εισηγητές τους κ.κ. Χρήστο Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠΓΣΕΕ και Νίκο Φωτόπουλο, Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Επιστημονικό Συνεργάτη ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Η εν λόγω έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία αποφοίτων ΙΕΚ της διετίας 2017-2018 και αποτελεί επικαιροποίηση παλαιότερης έρευνας του φορέα (2012) με τίτλο «Κατάρτιση, Απασχόληση, Εκπαιδευτική Πολιτική: Διερεύνηση της Σύνδεσης της Επαγγελματικής Κατάρτισης με την Απασχόληση», η οποία, αντίστοιχα, είχε βασιστεί σε στοιχεία της διετίας 2008-2009.

Το ποσοτικό σκέλος της νέας έρευνας πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε δείγμα 1.504 αποφοίτων ΙΕΚ (συνολικό δείγμα: 15.000 απόφοιτοι ΙΕΚ), ενώ το ποιοτικό της σκέλος διενεργήθηκε μέσω online ομαδικής συζήτησης με απόφοιτους δημοσίων ΙΕΚ δημοφιλών αντικειμένων (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας) καθώς και με τηλεφωνικές εις βάθος ατομικές συνεντεύξεις με στελέχη (διευθυντές) ΙΕΚ.

Μετά την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των αντίστοιχων προτάσεων πολιτικής του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Κατάρτιση, Απασχόληση, Εκπαιδευτική Πολιτική: διερευνώντας αξιόπιστες προοπτικές ποιότητας και σύνδεσης με την απασχόληση» με τη συμμετοχή των κ.κ.: Γιώργου Βούτσινου, Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, τ. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή ΚΙΝΑΛ και Χρήστου Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Η διαδικτυακή παρουσίαση είναι ανοικτή για το κοινό, με απαραίτητη την προεγγραφή, η οποία πραγματοποιείται πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://bit.ly/3jw38AA

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

viasmos
Φρίκη στη Ζάκυνθο: Βασάνισε τη σύντροφό του για να φτάσει στο σημείο να αποβάλει το μωρό τους
Ζάκυνθος: Την έδεσε, τη χτύπησε και την εξανάγκασε να πάρει φάρμακα για να διακόψει την εγκυμοσύνη
Φρίκη στη Ζάκυνθο: Βασάνισε τη σύντροφό του για να φτάσει στο σημείο να αποβάλει το μωρό τους