ΙΕΚ: Η έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για τη μετάβαση των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση
Η έρευνα με τίτλο με τίτλο «Διερεύνηση της μετάβασης των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση: Συγκριτικά στοιχεία, προσεγγίσεις, ερμηνευτικές αναφορές» θα παρουσιαστεί διαδικτυακά την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ πραγματοποιεί την προσεχή Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ., τη διαδικτυακή παρουσίαση της έρευνας με τίτλο «Διερεύνηση της μετάβασης των αποφοίτων ΙΕΚ στην απασχόληση: Συγκριτικά στοιχεία, προσεγγίσεις, ερμηνευτικές αναφορές», με εισηγητές τους κ.κ. Χρήστο Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠΓΣΕΕ και Νίκο Φωτόπουλο, Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Επιστημονικό Συνεργάτη ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Η εν λόγω έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία αποφοίτων ΙΕΚ της διετίας 2017-2018 και αποτελεί επικαιροποίηση παλαιότερης έρευνας του φορέα (2012) με τίτλο «Κατάρτιση, Απασχόληση, Εκπαιδευτική Πολιτική: Διερεύνηση της Σύνδεσης της Επαγγελματικής Κατάρτισης με την Απασχόληση», η οποία, αντίστοιχα, είχε βασιστεί σε στοιχεία της διετίας 2008-2009.

Το ποσοτικό σκέλος της νέας έρευνας πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε δείγμα 1.504 αποφοίτων ΙΕΚ (συνολικό δείγμα: 15.000 απόφοιτοι ΙΕΚ), ενώ το ποιοτικό της σκέλος διενεργήθηκε μέσω online ομαδικής συζήτησης με απόφοιτους δημοσίων ΙΕΚ δημοφιλών αντικειμένων (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας) καθώς και με τηλεφωνικές εις βάθος ατομικές συνεντεύξεις με στελέχη (διευθυντές) ΙΕΚ.

Μετά την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των αντίστοιχων προτάσεων πολιτικής του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Κατάρτιση, Απασχόληση, Εκπαιδευτική Πολιτική: διερευνώντας αξιόπιστες προοπτικές ποιότητας και σύνδεσης με την απασχόληση» με τη συμμετοχή των κ.κ.: Γιώργου Βούτσινου, Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, τ. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή ΚΙΝΑΛ και Χρήστου Γούλα, Διευθυντή ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Η διαδικτυακή παρουσίαση είναι ανοικτή για το κοινό, με απαραίτητη την προεγγραφή, η οποία πραγματοποιείται πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://bit.ly/3jw38AA

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη