Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/BBCBreaking/status/1322618362212634625 at this time, please check again later.
μπορις τζόνσον διάγγελμα κορονοιος
Μαζικά lockdown λόγω κορονοΪύ σε όλη την Ευρώπη. Το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε και στην Βρετανία από τον Μπόρις Τζόνσον

Μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, "κλείνει το γενικό" για έναν μήνα και η Αγγλία λόγω της επέλασης της πανδημίας του κορονοϊού όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (31.10.2020) ο Μπόρις Τζόνσον.

Το διάγγελμα του Τζόνσον πραγματοποιήθηκε ενώ είχαν ανακοινωθεί  21.915 κρούσματα κορονοϊού σήμερα με το σύνολο των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.011.660. Οι νεκροί μέσα σε μία ημέρα  έφτασαν στους  326

Σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου για την πανδημία ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, ανακοίνωσε ότι από την προσεχή Τρίτη και για έναν μήνα η Αγγλία μπαίνει ξανά σε καραντίνα. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που εξαιρούνται από το lockdown. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πηγαίνουν στη δουλειά τους, όσοι φροντίζουν ηλικιωμένους το ίδιο. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται επίσης για ιατρικούς λόγους, ενώ θα επιτρέπεται και η άσκηση. Φυσικά οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης. 


Όπως ανακοίνωσε σε δραματικό τόνο ο Τζόνσον κλείνουν μπαρ και εστιατόρια. Παράλληλα τόνισε πως η Βρετανία εάν δεν δράσει τώρα, θα έχει ακόμη περισσότερους νεκρούς και ζήτησε από τους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι μόνο αν υπάρχει ειδικός λόγος. 

Να σημειώσουμε ότι τα μέτρα καραντίνας τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη 5 Νοέμβρη έως τις 2 Δεκέμβρη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως “δεν έχει αυταπάτες” για το πόσο δύσκολο θα είναι αυτό για τις επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως “λυπάται πολύ”. Σημείωσε δε ότι τα Χριστούγεννα φέτος “θα είναι πιθανόν πολύ διαφορετικά αλλά ελπίζω ειλικρινά και πιστεύω ότι αν πάρουμε άμεσα μέτρα τώρα, μπορούμε να επιτρέψουμε στις οικογένειες σε όλη τη χώρα να είναι μαζί”. 

Σχολεία, Πανεπιστήμια και Κολλέγια

Αντίθετα με το πρώτο lockdown, τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά. “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον κορονοϊό να καταστρέψει το μέλλον των παιδιών μας, περισσότερο απ’ όσο έχει κάνει ήδη” είπε ο Μπόρις Τζόνσον και κάλεσε τους γονείς να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. 

Η Βρετανία πέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και τις πληροφορίες ότι η θνησιμότητα από τον κορονοϊό θα είναι μεγαλύτερη από ότι στο πρώτο κύμα.

Οι πληροφορίες για ολικό lockdown είχαν δει το φως της δημοσιότητας από νωρίς και προκάλεσαν πανικό στους καταναλωτές οι οποίοι γέμισαν σήμερα τα σούπερ μάρκετ σε όλη την Βρετανία και στην κυριολεξία άδειασαν τα ράφια από τα προϊόντα.

https://twitter.com/BBCBreaking/status/1322618362212634625

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

athens alitheia forum
Αντιδράσεις για τη συμμετοχή σχολείων και μαθητών στο ΝεοΔημοκρατικό Athens Alitheia Forum
Η συμμετοχή δημόσιων σχολείων και μαθητών είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας που αντιλαμβάνεται τα σχολεία και τους μαθητές ως χώρους...
Αντιδράσεις για τη συμμετοχή σχολείων και μαθητών στο ΝεοΔημοκρατικό Athens Alitheia Forum
Λιάνα Κανέλλη
Κανέλλη: «Ανέχεστε την παπ@@@α του αιώνα από άλλους και ζητάτε πηγές από τον Κουτσούμπα;»
«Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δικαιώθηκε» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ για τον ισχυρισμό ότι drones είχαν κατεύθυνση τη Σούδα
Κανέλλη: «Ανέχεστε την παπ@@@α του αιώνα από άλλους και ζητάτε πηγές από τον Κουτσούμπα;»
ΚΕΔΑΣΥ
ΠΟΣΥΠ: Δεκτό το αίτημα χορήγησης υπερωριών στους υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ
«Μία ακόμη επιτυχία της ΠΟΣΥΠ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την τη χορήγηση υπερωριών και στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ
ΠΟΣΥΠ: Δεκτό το αίτημα χορήγησης υπερωριών στους υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ