Εκλογές αιρετών: Οι εκπαιδευτικοί στις Κυκλάδες αποσύρουν όλες τις υποψηφιότητες
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας

Για αντιδραστική τομή στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος κάνουν λόγο πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών των Κυκλάδων, ανακοινώνοντας την απόσυρση των υποψηφιοτήτων από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ ήδη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος το Υπουργείο Παιδείας, επιχειρεί, με αφορμή τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, μια γενικευμένη αντιδραστική παρέμβαση στη δομή, τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος. Νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να «δοκιμάσουν» τον θεσμό των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών κι απ’ την «επιτυχία» του να τον καθιερώσουν έπειτα σε όλες τις διαδικασίες των σωματείων (εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων, αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, κήρυξη απεργιών κλπ). Κάνουν πρόβα του αντισυνδικαλιστικού νόμου που έχουν στα σκαριά.

Λογαριάζουν, όμως, «χωρίς τον ξενοδόχο», δηλαδή τους εκπαιδευτικούς, τη συντονισμένη και συλλογική αντίδρασή τους, τα σωματεία τους. 

Απέναντι σε αυτές τις στοχεύσεις κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ, είναι πλέον γεγονός πως όλες οι παρατάξεις που είχαν καταθέσει ψηφοδέλτια  προχώρησαν με συλλογικό και συντονισμένο τρόπο την Πέμπτη 22/10/20 στη γραμματεία της ΔΟΕ, σε δηλώσεις απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους  στο ΚΥΣΠΕ και τα ΑΠΥΣΠΕ, υλοποιώντας και τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ. Το ίδιο συνέβη και δια μέσου των  Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ σε όλη τη χώρα, όπου αποσύρθηκαν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών  των κατά τόπους ΠΥΣΠΕ. Το ίδιο συνέβη κι εδώ στις Κυκλάδες, όπου εντός της περασμένης  εβδομάδας (19-23 Οκτωβρίου) όλες οι παρατάξεις που είχαν καταθέσει αιτήσεις υποψηφιότητας στο οικείο ΠΥΣΠΕ , με πνεύμα ενότητας κι ακολουθώντας την πρόσφατη απόφαση της Δ.Ο.Ε, απέσυραν την υποψηφιότητά τους απ' τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Κερδίσαμε την πρώτη σοβαρή μάχη, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή. Ήδη, το ΥΠΑΙΘ αφήνει να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι θα προχωρήσει στις 7 Νοέμβρη στις ηλεκτρονικές «εκλογές», χρησιμοποιώντας πραξικοπηματικά τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια. Αλλά το ΥΠΑΙΘ δε σταμάτησε εκεί. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής (αρ τροπ. : 537/9526.10.2020) σε Σχέδιο Νόμου του Υπ. Οικονομικών, προσπαθώντας να δραπετεύσει απ’ το άνευ προηγουμένου γεγονός της διεξαγωγής εκλογών χωρίς ψηφοδέλτια και με λειψή εφορευτική επιτροπή (οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι έχουν αρνηθεί να ορίσουν εκπρόσωπό τους) , εξουσιοδοτεί … τον εαυτό του να λύσει , με μόνα μέσα τον αυταρχισμό και την επιβολή, όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί, προκειμένου να χειραγωγήσει περαιτέρω την εκλογική διαδικασία. Η … «τηλεδημοκρατία» στο απόγειό της!

Να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τουςΣυνεχίζουμε!

Μετά την απόσυρση των ψηφοδελτίων, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν να ακυρώσουν ΤΩΡΑ και τυπικά τις διαδικασίες (συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών κ.λπ.) της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 7 Νοεμβρίου και να αποσύρουν την αντίστοιχη ΥΑ.

Σε περίπτωση που δεν το κάνουν  ή προβούν σε νέες μεθοδεύσεις για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας», όπως αυτές που παρουσιάσαμε παραπάνω ή άλλες, δηλώνουμε ως Πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία ότι συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα την αποχή μας  με κάθε τρόπο , καλώντας:

 τους εκπαιδευτικούς να πάρουν ενεργά μέρος στην απονομιμοποίηση της «ηλεκτρονικής φούσκας», α) απέχοντας μαζικά από την οποιαδήποτε απόπειρα ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας και β) μη αποδεχόμενοι τη συμμετοχή τους στις Εφορευτικές Επιτροπές, έχοντας πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη απ’ τους Συλλόγους και τη Δ.Ο.Ε.

● τις παρατάξεις α) να καταγγείλουν ως πραξικοπηματική, παράνομη και αντιδημοκρατική κάθε απόπειρα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να προχωρήσει σε «εκλογές», χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί , β) να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των «εκλογών», ούτε την ανάδειξη των «αιρετών» από αυτή τη διαδικασία και γ) ότι φυσικά θα προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια (παραιτήσεις κ.λπ.) για να μην επικυρωθεί το ηλεκτρονικό φιάσκο.

Κάθε άλλη επιλογή θα είναι προδοτική για τον κλάδο.

● τη ΔΟΕ και όλους τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε να στηρίξουν την καθολική απόφαση της αποχής μέχρι τέλους, αξιοποιώντας και όλα τα ένδικα μέσα για την αποτροπή ενός τέτοιου πραξικοπηματικού ενδεχομένου.

 Αταλάντευτα συνεχίζουμε στον δρόμο της άρνησης συμμετοχής σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και της απονομιμοποίησης τους, απαιτώντας:

- Να  καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) , όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

- Να οργανωθεί με ασφάλεια η εκλογική διαδικασία  δια ζώσης με όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό) . Σε περίπτωση που οι υγειονομικοί λόγοι δεν τον επιτρέψουν  το Υπουργείο να προχωρήσει σε αναβολή της διενέργειας των εκλογών με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη δια ζώσης διεξαγωγή  τους, σε εργάσιμη ημέρα.

Συνεχίζουμε! Με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Ακυρώσαμε την ηλεκτρονική «ψηφοφορία» στην πράξη.

Υπερασπιζόμαστε τα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα , τον θεσμό του αιρετού ως εκπροσώπου των εργαζόμενων εκπαιδευτικών , τις ζωντανές δημοκρατικές διαδικασίες  , τη συλλογική και εκπαιδευτική μας υπόσταση.

 Την ανακοίνωση προσυπογράφουν οι ακόλουθοι Α/θμιοι εκπαιδευτικοί Σύλλογοι Κυκλάδων:

 ·Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»

·Νάξου, Αμοργού και μικρών Κυκλάδων

·Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

·Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πριν τις γιορτές πιθανόν θα ανοίξουν τα σχολεία: Νέες δηλώσεις Κεραμεώς

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός-Κατερίνη: Θρήνος για το χαμό του συζύγου της 29χρονης που πέθανε λίγο μετά τον τοκετό
Κορονοϊός-Κατερίνη: Θρήνος για το χαμό του συζύγου της 29χρονης που πέθανε λίγο μετά τον τοκετό
Ο 38χρονος «έφυγε» νικημένος από τον κορονοϊό ένα χρόνο μετά το χαμό της 29χρονης συζύγου του, αφήνοντας πίσω ένα κοριτσάκι ενός έτους
Κορονοϊός-Κατερίνη: Θρήνος για το χαμό του συζύγου της 29χρονης που πέθανε λίγο μετά τον τοκετό
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Οι περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τις υγειονομικές αρχές, λόγω κορονοϊού - Ποιες βρίσκονται στο «κόκκινο» σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;
Άρχισε η συζήτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων… Και αναρωτιόμαστε εύλογα. Άραγε με ποιον τρόπο;
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;