Προσλήψεις Αναπληρωτών - ΟΠΣΥΔ: Αναλυτικές οδηγίες για αιτήσεις-δηλώσεις σχολικών μονάδων
Εγχειρίδιο του ΟΠΣΥΔ: Αναλυτικές οδηγίες για τους αναπληρωτές - Πώς γίνονται οι αιτήσεις και οι δηλώσεις σχολικών μονάδων

Εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες εξέδωσε ο ΟΠΣΥΔ, σχετικά με τις αιτήσεις-δηλώσεις σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Υπενθυμίζεται πως «τρέχουν» δύο προκηρύξεις για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αναπληρωτών  ΕΕΠ-ΕΒΠ, με προθεσμία να λήξει στις 3 Νοεμβρίου.

Το εγχειρίδιο παρουσιάζει οδηγίες για τις παρακάτω προκηρύξεις:

  • Αναπληρωτή για επιλογή σχολικών μονάδων (ειδική προκήρυξη)
  • Αναπληρωτή ΣΜΕΑ για επιλογή σχολικών μονάδων (ειδική προκήρυξη)
  • Αναπληρωτή ΕΕΠ-ΕΒΠ για επιλογή σχολικών μονάδων (ειδική προκήρυξη)
Ειδική προκήρυξη

Μετά την επιλογή της αίτησης, εμφανίζονται οι επιλογές: 

Επιλογή αιτήσεων

Προσοχή! Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για περισσότερους από ένα κλάδους, τότε θα χρειαστεί να υποβάλετε ξεχωριστή αίτηση για κάθε κλάδο.  

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν κενά στην επιλεγμένη ενότητα, τότε εμφανίζεται το μήνυμα: «Προσοχή Δεν είναι εφικτή η πρόσβαση για τους παρακάτω λόγους: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κενά για τον κλάδο...».

Προσωπικά Στοιχεία

Προσωπικά στοιχεία

Στο συγκεκριμένο βήμα, εμφανίζονται τα στοιχεία του εκπαιδευιτκού που υποβάλλει την αίτηση, όπως έχουν καταχωριστεί στο σύστημα. Σε περίπτωση σφάλματος, υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του φακέλου.

Προσοχή! Όσον αφορά στους άρρενες υποψηφίους, στη σχετική διαδικασία αλγοριθμικής ροής και διορισμού θα συμπεριληφθούν μόνο οι υποψήφιοι για τους οποίους είναι επιλεγμένο το πεδίο «Εκπληρωμένες Στρατ. Υποχρεώσεις» στον προσωπικό ηλεκτρονικό τους φάκελο στο ΟΠΣΥΔ.

Σχολικές μονάδες προτίμησης

Στη συγκεκριμένη ενότητα εμφανίζονται οι σχολικές μονάδες ή οι ομάδες σχολικών μονάδων στις οποίες υπάρχουν κενά για τον κλάδο της αίτησης. Ο εκπαιδευτικός/ΕΕΠ-ΕΒΠ έχει τη δυνατότητα επιλογής σχολικών μονάδων προτίμησης.

Κατά τη διάρκεια επιλογής σχολικών μονάδων, δίνεται η δυνατότητα προεπισκόπησης των επιλογών.

Προεπισκόπηση επιλογών
Σχολικές μονάδες

 

Υποχρεωτικό πεδίο

Προσοχή! Το πεδίο προτιμήσεων είναι υποχρεωτικό. Ο εκπαιδευτικός/ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν μπορεί να προχωρήσει στην καταχώριση της αίτησης αν δε δηλώσει τουλάχιστον μία προτίμηση.

Καταχώριση Αίτησης

Ο εκπαιδευτικός/ΕΕΠ-ΕΒΠ αφού έχει συμπληρώσει όλα τα στοιχεία της αίτησης έχει τη δυνατότητα να προβεί σε «Καταχώριση Αίτησης» ώστε να την υποβάλει και να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

Τροποποίηση Αίτησης

Ο εκπαιδευτικός/ΕΕΠ-ΕΒΠ έχει το δικαίωμα να τροποποιεί οποτεδήποτε επιθυμεί τα στοιχεία της αίτησης του ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ που θα χορηγηθεί.

Προσοχή! Δεν παράγεται διαφορετικός αριθμός πρωτοκόλλου κατά την τροποποίηση της αίτησης, ούτε αποστέλλεται κάποιο e-mail επιβεβαίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ