Κρούσματα κορονοϊού στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας
Κρούσματα σε σχολεία: Απολύμανση των χώρων, διενέργεια μαζικών τεστ, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη ζητά ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στη σχολική κοινότητα

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στη σχολική κοινότητα του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ζητά την απολύμανση των χώρων, διενέργεια μαζικών τεστ, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη προκειμένου το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια.

Αναλυτικά:

 

Ο  Σύλλογος  Διδασκόντων  του 7ου  ΕΠΑΛ Λάρισας, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε μέλη της σχολικής μας κοινότητας, ομόφωνα απαιτεί:

1) Απολύμανση όλων των χώρων του σχολικού συγκροτήματος, με ευθύνη του Δήμου.

2) Διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας για την αποτελεσματικότερη αποτροπή της διάδοσης του ιού.

3) Επαρκή αριθμό δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποτροπή του συνωστισμού των μαθητών σε αυτά. Να ληφθεί υπόψιν πως μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου χρησιμοποιεί καθημερινά περισσότερα του ενός αστικά ή/και υπεραστικά δρομολόγια.

4) Εφοδιασμός του σχολείου με μάσκες σε ικανό αριθμό και κατάλληλων προδιαγραφών καθώς αυτές που διανεμήθηκαν δεν παρέχουν προστασία λόγω του μεγέθους τους.

5) Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές). Εξασφάλιση των απαιτούμενων για το σκοπό αυτό αιθουσών και προσωπικού με ευθύνη της Πολιτείας.

Δεν θα δεχτούμε να θεωρηθούμε εμείς, οι μαθητές μας και οι οικογένειές μας αναλώσιμοι.

Η μόρφωση και η υγεία του λαού είναι αγαθά αδιαπραγμάτευτα και πάνω από οποιοδήποτε οικονομικό κόστος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα