Πάντειο Πανεπιστήμιο: Χαιρετισμός Πρυτάνεως κ. Χρ.Κουλούρη για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους
«Το Πάντειο ήταν πάντα μια διακριτή κοινότητα. Μικρό πανεπιστήμιο, με εννέα μόλις τμήματα, αλλά με ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο της χώρας. Οι απόφοιτοί του έχουν κατακτήσει υψηλά αξιώματα και έχουν διακριθεί σε πολλά επαγγελματικά πεδία, γιατί το Πάντειο, ως το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστήμιο κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, προσφέρει πρωτίστως παιδεία, κριτική σκέψη και ευρύ φάσμα δεξιοτήτων.»

Σας παραθέτουμε το χαιρετισμό της πρυτάνεως κυρίας Χριστίνας Κουλούρη, στους/στις φοιτητές/τριες:

Αγαπητοί μας φοιτητές,
αγαπητές μας φοιτήτριες,

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Παρά τις αντιξοότητες, παρά τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες ξεκινάμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιό μας ανοιχτό, ότι θα συνεχίσουμε την επιστημονική μας δραστηριότητα κι ότι τα μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως βεβαίως, αλλά θα γίνουν

Ζούμε σε μια παράδοξη «κανονικότητα», με ένα πανεπιστήμιο που ανοίγει τις πόρτες του στους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και σε εκείνους των παλαιότερων ετών όχι κυριολεκτικά αλλά ψηφιακά. Σας υποδεχόμαστε μέσα από την οθόνη, με διακοπτόμενο ήχο και συχνά κλειστές κάμερες. Ζούμε σε μια παράδοξη «κανονικότητα», με ένα πανεπιστήμιο που ανοίγει τις πόρτες του στους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και σε εκείνους των παλαιότερων ετών όχι κυριολεκτικά αλλά ψηφιακά. Σας υποδεχόμαστε μέσα από την οθόνη, με διακοπτόμενο ήχο και συχνά κλειστές κάμερες.

Χωρίς εικόνα αληθινή, χωρίς την αίσθηση του αμφιθεάτρου που φτιάχνει κοινότητα και οικοδομεί τη σχέση καθηγητή/καθηγήτριας και φοιτητή/φοιτήτριας. Και που οικοδομεί βεβαίως τη σχέση μεταξύ σας∙ των «έμπειρων» με τους νεότερους, των πρωτοετών ανάμεσα στα τμήματα.

Το Πάντειο ήταν πάντα μια διακριτή κοινότητα. Μικρό πανεπιστήμιο, με εννέα μόλις τμήματα, αλλά με ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο της χώρας. Οι απόφοιτοί του έχουν κατακτήσει υψηλά αξιώματα και έχουν διακριθεί σε πολλά επαγγελματικά πεδία, γιατί το Πάντειο, ως το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστήμιο κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, προσφέρει πρωτίστως παιδεία, κριτική σκέψη και ευρύ φάσμα δεξιοτήτων.

Όλα αυτά συνεχίζουν να προσφέρονται μέσα από τις εικονικές αίθουσες και την ηλεκτρονική επικοινωνία διδασκόντων και διδασκομένων. Διδάσκοντες και διδάσκουσες έχουν επενδύσει πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια ώστε το ψηφιακό μάθημα να αναπληρώσει το δια ζώσης και η γενιά αυτή των φοιτητών, η δική σας γενιά, που βρέθηκε στη δίνη μιας δραματικής ιστορικής εποχής να μην αδικηθεί. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό. Γι΄ αυτό και περιμένουμε να επιστρέψουμε μαζικά στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα ώστε να αναβιώσουμε την ακαδημαϊκή κανονικότητα.

Μέχρι τότε, σας καλούμε να μετέχετε ενεργά και με δημιουργικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ακαδημαϊκή ζωή. Ελεύθερα σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις και συνέδρια θα οργανώνονται από τα Τμήματα και τις ερευνητικές μονάδες του Παντείου και θα είναι προσβάσιμα μέσω Διαδικτύου. Εκεί, στις ψηφιακές πλατφόρμες, θα συναντηθούμε προσωρινά, θα μας γνωρίσετε και θα σας γνωρίσουμε.

Εγκαινιάζουμε επίσης τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τη σταθερή μας επικοινωνία μέσω του Twitter​ και του Facebook της Πρυτανείας, συγκροτώντας την παντειακή διαδικτυακή κοινότητα. Σας περιμένουμε!

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Αθλήτρια ιστιοπλοΐας: Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11
Αθλήτρια ιστιοπλοΐας: Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11
Η αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που βιάστηκε στα 11 από προπονητή σπάει τη σιωπή της, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου - «Βιασμός με όλο το...
Αθλήτρια ιστιοπλοΐας: Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11
Διαδηλώσεις: Καμπανάκι ΕΣΗΕΑ-ΕΦΕ για τον περιορισμό των δημοσιογράφων
Διαδηλώσεις: Καμπανάκι ΕΣΗΕΑ-ΕΦΕ για τον περιορισμό των δημοσιογράφων
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ ζητούν συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή τον περιορισμό του έργου των δημοσιογράφων και των...
Διαδηλώσεις: Καμπανάκι ΕΣΗΕΑ-ΕΦΕ για τον περιορισμό των δημοσιογράφων
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας της Δευτέρα προχωρά η ΔΟΕ ενάντια στην «αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη παράταση της αποχώρησης...
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα