ηλεκτρονική ψηφοφορία
ΕΛΜΕ Λευκάδας: Κάλεσμα απόσυρσης των υποψηφιοτήτων και αποχής από τις εκλογές!

Καμία συμμετοχή στις εκλογές - παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Το Υπουργείο Παιδείας, εμμένοντας πεισματικά στην απόφασή του να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7 Νοέμβρη, ημέρα Σάββατο, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εξωθεί τα πράγματα στα άκρα. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε καλά πως το Υπουργείο θέλει να εξοβελίσει τους αιρετούς εκπροσώπους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Όμως δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη φαρσοκωμωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας γιατί η καθιέρωσή της θα πλήξει τις ζωντανές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες που εδώ και χρόνια έχει κατακτήσει ο κλάδος μας και θα οδηγήσει στην ποδηγέτηση των σωματείων μας, μέσω της διάρρηξης των συναδελφικών σχέσεων και της απομόνωσης των εργαζομένων. Άλλωστε, καμία ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου.

Τα σωματεία τους χαλάνε τη μανέστρα, γι’ αυτό θέλουν να τα καθυποτάξουν. Παρά την υπαρκτή κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος, στον χώρο της εκπαίδευσης υπάρχουν ακόμα σωματεία που εκφέρουν συγκροτημένο λόγο και αντιπαρατίθενται στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Έχει ηττηθεί επικοινωνιακά το Υπουργείο στο ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διότι οι εκπαιδευτικοί, μέσω των σωματείων τους, παρουσίασαν την πραγματική κατάσταση αποδομώντας την πλασματική και ωραιοποιημένη εικόνα του κυβερνητικού μονολόγου.

Η ΕΛΜΕ Λευκάδας δεν έχει εξαρτήσεις. Έχει αντιπαρατεθεί τόσο με τη νυν όσο και με την προηγούμενη κυβέρνηση για διάφορα επίδικα ζητήματα και δεν χάιδεψε ποτέ τα αυτιά των εκάστοτε τοπικών πολιτευτών. Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από το σωματείο και να το υπερασπιστούμε. Γιατί το έχουμε ανάγκη.

 Η απόφαση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελεί ευθεία βολή ενάντια στα σωματεία των εκπαιδευτικών. Για εμάς η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και γι’ αυτό παίρνουμε τα ακόλουθα οργανωτικά μέτρα:

α) Καλούμε να μη δεχτεί κανείς συνάδελφος τον ορισμό του από τη Διοίκηση ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ημέρα Σάββατο.

β) Δεν ορίζουμε κανένα μέλος του σωματείου μας ως μέλος της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από την υπ’ αρίθμ. Φ.350 /51 /139940 /E3 /14-10-2020 Υπουργική Απόφαση.

γ) Δεν επικυρώνουμε τον εκλογικό κατάλογο, όπως προβλέπει η παράγραφος 3 του άρθρου 23 του Π.Δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1/Α/3-1-2003).

δ) Καλούμε τις/τους συναδέλφους, που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης της ΕΛΜΕ Λευκάδας και έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για το ΠΥΣΔΕ Λευκάδας, το ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων και το ΚΥΣΔΕ να υποβάλουν αίτηση απόσυρσης της υποψηφιότητάς τους στην υπηρεσία όπου υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 22/10 και να ενημερώσουν για τις ενέργειές τους το σωματείο. Για διευκόλυνσή τους επισυνάπτουμε υπόδειγμα αίτησης απόσυρσης της υποψηφιότητας από τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Λευκάδας, το ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων και το ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα.

ε) Καλούμε τις/τους συναδέλφους να απέχουν καθολικά από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι οργανικά δεμένοι με τα πρωτοβάθμια σωματεία, και αυτό διαφαίνεται και από το Π.Δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1/Α/3-1-2003). Ευελπιστούμε ότι οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που υπέβαλαν υποψηφιότητα, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων  και θα αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Να μη συνδέσουν το όνομά τους, είτε για λόγους κομματικής εξάρτησης είτε για να ευεργετηθούν προσωπικά από τη μείωση ωραρίου, με τις απονομιμοποιημένες εκλογές – παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.  Οι αιρετοί οφείλουν να ενημερώνουν, να λογοδοτούν και να εκφράζουν τον κλάδο και τα εκλεγμένα όργανά του και όχι να λειτουργούν ως παράγοντες. Όπως έχει διαμορφωθεί πια η κατάσταση, αν υπάρξουν συνάδελφοι που θα εκλεγούν από αυτή τη διαδικασία, θα είναι δοτοί και όχι αιρετοί. Το σωματείο σε καμία περίπτωση δεν θα τους αναγνωρίσει ως εκπροσώπους του κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γη
Σοκάρει η νέα μελέτη: Οι πόλεις ανεβάζουν θερμοκρασία μισό βαθμό Κελσίου ανά δεκαετία
Οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη για περισσότερο αστικό πράσινο, με φύτεμα πιο πολλών δέντρων, επέκταση των κήπων και άλλες παρεμβάσεις, έτσι...
Σοκάρει η νέα μελέτη: Οι πόλεις ανεβάζουν θερμοκρασία μισό βαθμό Κελσίου ανά δεκαετία