Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν εξασφαλίζει την αξιοπιστία στις εκλογές αιρετών
Ανακοίνωση του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ) για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών

Ανακοίνωση για το ζήτημα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών εξέδωσε ο ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ.

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ με την παρούσα ανακοίνωσή του  διαμαρτύρεται έντονα για τη ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την πραγματοποίηση μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του ΕΕΠ και του ΕΒΠ στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΕΕΠ & ΠΥΣΕΕΠ).

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν εξασφαλίζει σε κανένα βαθμό τόσο την αντιπροσωπευτικότητα, όσο και την αξιοπιστία που απαιτεί η εκλογική διαδικασία. 

Ψηφιοποιεί την εκλογική διαδικασία, δε διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και δεν παρέχει καμία ασφαλιστική δικλείδα ως προς την ταυτοποίηση των εκλογέων. 

Επιπλέον, οδηγεί στην απομείωση της ζωντανής διαδικασίας (διάλογος,  ανταλλαγή απόψεων, λήψη αποφάσεων) και την απομαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και του συνδικαλιστικού κινήματος, καταργώντας την αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλογέων, επιχειρώντας μια επικίνδυνη τομή στο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι». 

Ζητούμε Aφενός μεν, την αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια λόγω της πανδημίας, αφετέρου δε την παράταση της θητείας των εν’ ενεργεία Αιρετών, έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή την εκλογική διαδικασία. 

Επιπλέον, ζητούμε για τη διασφάλιση μαζικής συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες των ΥΣ, να διεξάγονται οι εκλογές για τα ΥΣ εργάσιμη ημέρα και όχι το Σάββατο. 

Τέλος, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να εξετάσουμε την περίπτωση απόσυρσης των ψηφοδελτίων που κατέρχονται στις εκλογές, στην περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εμμείνει στην απόφασή να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά μας συμβούλια μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. 
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Πολιτική και την Κοινωνία στο alfavita.gr


Η Αναγνωρισμένη Επιμόρφωση - Εξειδίκευση 420 ωρών από τον ΑΣΕΠ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 

Όλα τα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς ΕΔΩ: Σχολική Ψυχολογία, ΕΑΕ, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Παιδαγωγική κ.α.
 

Νέες Προσλήψεις Καθηγητών στα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας): ΑΛΛΑΞΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 

 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή...
Κορονοϊός Βόρεια Ελλάδα: Τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες