Ομοσπονδία Φροντιστών: «Συνειδητός ψεύτης και προβοκάτορας» η ΟΙΕΛΕ!
Νέα σκληρή αντιπαράθεση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η ΟΕΦΕ επιτίθεται με αιχμηρή γλώσσα κατά της ΟΙΕΛΕ για ανακοίνωσή με την οποία η τελευταία παρουσίασε τα Φροντιστήρια ως «υγειονομικές βόμβες» και χώρους επικίνδυνους για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών-Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ): 

Φαίνεται ότι η ηγεσία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. δεν αρκείται πια μόνο στον ρόλο του αμετανόητα ιδεοληπτικού υπερασπιστή παρωχημένων θέσεων. Επιδιώκει, μέσα στην απομόνωσή της από την Ελληνική κοινωνία, αλλά ακόμα και τους εκπαιδευτικούς των Φροντιστηρίων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, να καταγραφεί  και ως ο συνειδητός ψεύτης και προβοκάτορας, θέλοντας να πλήξει την σοβαρότητα και την ευθύνη με την οποία λειτουργούν τα Φροντιστήρια αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες.

Με ανακοίνωσή της δεν διστάζει να παρουσιάζει τα Φροντιστήρια ως χώρους που συνιστούν «υγειονομικές βόμβες», ως χώρους επικίνδυνους για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ανακαλύπτει δήθεν χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ενώ βλέπει εχθρικά ακόμη και  το γεγονός ότι τα Φροντιστήρια προετοιμάζονται και για διδασκαλία εξ αποστάσεως, αν οι συνθήκες το απαιτήσουν! Καταφεύγει στην παραπλάνηση και την προβοκάτσια ούτως ώστε να εξυπηρετήσει θλιβερές μειοψηφίες. Είναι φανερό πως η  Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.  έχει απωλέσει κάθε αίσθηση του μέτρου καθώς και την επαφή της με την πραγματικότητα.

Η Ο.Ε.Φ.Ε. και ο κάθε ένας Φροντιστής ξεχωριστά, από την πρώτη στιγμή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνθήκες πρωτόγνωρες  ώστε να διασφαλίσουν την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλει η νομοθεσία και τα οποία συνιστούν οι ειδικοί: κανένας χωρίς μάσκα σε αίθουσα, συχνή καθαριότητα αιθουσών και άλλων χώρων των Φροντιστηρίων, διαλείμματα σε διαφορετικές στιγμές για τα τμήματα, χρήση αντισηπτικών, εξασφάλιση εξαερισμού των αιθουσών. Επιπλέον, είναι σε όλους γνωστό,  ότι επειδή τα τμήματα που  λειτουργούν στα Φροντιστήρια είναι  ολιγομελή, η τήρηση των μέτρων καθίσταται πιο εύκολη και αποτελεσματική. Η Ο.Ε.Φ.Ε. λειτουργώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχει ενημερώσει άμεσα και με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων το σύνολο των Φροντιστών πανελλαδικά, οι οποίοι εφαρμόζουν ήδη και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν με σχολαστικότητα όλα τα αναγκαία μέτρα.

Σεβόμαστε τη δημόσια Παιδεία, ενισχύουμε τη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη στήριξη του Συστήματος Εκπαίδευσης. Αυτό πράξαμε στον πρώτο κύκλο της πανδημίας, αυτό θα πράξουμε και τώρα. Αυτό εκτίμησε η Ελληνική κοινωνία, οι γονείς και οι μαθητές στην πρώτη φάση, αυτό εκτιμούν και τώρα.

Η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. επιδιώκει να βγει από την αφάνειά της ψευδόμενη, προβοκάροντας, κάνοντας επαναστατική γυμναστική, ανακαλύπτοντας εχθρούς γιατί διαφορετικά δεν έχει ρόλο να διαδραματίσει με τις περιθωριακές  θέσεις και απόψεις που εκφράζει.

Ωστόσο, ό,τι και να πει, δεν μπορεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικοί Φροντιστηρίων και μαθητές σε όλη την Ελλάδα είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες της προσπάθειας των Φροντιστηρίων να λειτουργήσουν με πλήρη σεβασμό στα θεσπισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Γι’ αυτό ακριβώς τα ψεύδη και οι επιθέσεις της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. δεν μπορούν να μας πλήξουν ή να μας αγγίξουν στοιχειωδώς. Ας καταλάβουν λοιπόν, ότι κυλιόμενοι στον βούρκο της συκοφάντησης δεν πείθουν κανέναν και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να απομονώνονται. 

 

Το ΔΣ της ΟΕΦΕ

 

Δείτε επίσης: 

Κινητοποίηση της ΟΙΕΛΕ - Υγειονομικές «βόμβες» τα φρονιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στα σχολεία
Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στα σχολεία
Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του νησιού ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η  ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου
Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στα σχολεία