Νίκος Φίλης: Πρέπει να γίνονται δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα
Η δημόσια υγεία δεν εξαντλείται στην ατομική ευθύνη των πολιτών, αποτελεί καθήκον του κράτους τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - «Κάποιοι θα κερδίσουν εκατομμύρια από το διαγνωστικό χορό που στήνεται» ανέφερε μετά το μαθητικό συλλαλητήριο της Αθήνας
Συνταγογράφηση και κάλυψη της δαπάνης των τεστ (που πρέπει να διατιμηθούν αυστηρά) από τον ΕΟΠΥΥ για όλους όσοι τα έχουν ανάγκη, αρχής γενομένης από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ζήτησε σήμερα ο Νίκος Φίλης με δήλωσή του μετά από το μαθητικό συλλαλητήριο.
 
Η δήλωση:
 
Οι κινητοποιήσεις των μαθητών, όπως η σημερινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με τμήματα έως 15 παιδιών και κεντρικό σύνθημα «χρήματα για την Παιδεία και την Υγεία», δείχνουν την ωριμότητά τους κόντρα στη δυσφήμιση που επιχειρεί η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ.
 
Κάθε μέρα που περνάει με τα παιδιά μας στοιβαγμένα σε ακατάλληλες και πολυπληθείς σχολικές αίθουσες, ντροπιάζει την Πολιτεία. Και είναι δεύτερη ντροπή, να υποχρεώνονται οικογένειες μιας κοινωνίας σε κρίση, με την ανεργία ολοταχώς πίσω στα ποσοστά της εποχής μνημονίων, να πληρώνουν τα πανάκριβα τεστ κορονοϊού από την τσέπη τους σε ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια.
 
Ιδιαιτέρως, όταν στην απειλή του κορονοϊού προστεθεί πολύ σύντομα η εποχική γρίπη και οι ιώσεις με συμπτώματα που θα είναι κοινά, πολλαπλασιάζοντας έτσι την ανάγκη για καταφυγή σε τεστ. Η κατάσταση πλέον παίρνει διαστάσεις απρόβλεπτες: κάποιοι θα κερδίσουν εκατομμύρια από το διαγνωστικό χορό που στήνεται!
 
Η ανικανότητα, η αδιαφορία για τον απλό πολίτη και η αναλγησία αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο στη Μεταπολίτευση, ακόμα και για άλλες κυβερνήσεις της Δεξιάς. Θυμάται μήπως ποιο είναι το πρώτιστο καθήκον κάθε κυβέρνησης; Να εγγυάται την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών και ιδιαιτέρως σ’ αυτή τη φάση των νέων, των εκπαιδευτικών και των μελών της οικογένειάς τους!
 
Να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, σήμερα. Διαφορετικά, κάποιοι θα έχουν ευθύνες από τις συνέπειες της υγειονομικής απειλής που ξετυλίγεται, αφού είναι βέβαιο ότι πολλοί ασθενείς δεν θα κάνουν τεστ επειδή -απλώς- δεν θα μπορούν να το πληρώσουν.
 
Συνταγογράφηση και κάλυψη της δαπάνης των τεστ (που πρέπει να διατιμηθούν αυστηρά) από τον ΕΟΠΥΥ για όλους όσοι τα έχουν ανάγκη, αρχής γενομένης από μαθητές και εκπαιδευτικούς! Η δημόσια υγεία δεν εξαντλείται στην ατομική ευθύνη των πολιτών, αποτελεί καθήκον του κράτους.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου