thrania
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τροποποίηση της απόφασης

Η υπό στοιχεία 48456/Α5/24-4-2020 απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β’ 2285) τροποποιείται ως εξής:

1) Η περ. δ΄ της παρ. 4 του άρθρου 4 τροποποιείται ως εξής:

«δ) Πραγματοποιείται ο έλεγχος των προϋποθέσεων επάρκειας των υποδομών από τεχνικό κλιμάκιο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.), με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συλλέγονται κατά την υποβολή της αίτησης της εκάστοτε δομής και καταρτίζεται κατάλογος υποψήφιων δομών για την ένταξή τους στο Ειδικό Μητρώο των Κ.Η.Ε».

2) Η περ. στ΄ της παρ. 4 του άρθρου 4 τροποποιείται ως εξής:

«στ) Οριστική ένταξη στο Μητρώο Κ.Η.Ε. πραγματοποιείται μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η εφαρμογή δοκιμών διεξαγωγής με την εποπτεία τεχνικού κλιμακίου του Ι.Τ.Υ.Ε.»

3) Η παρ. 5 του άρθρου 4 τροποποιείται ως εξής: «5. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η αξιόπιστη λειτουργία των Κ.Η.Ε. είναι αναγκαίο να πραγματοποιούνται ενημερώσεις-εκπαιδεύσεις του προσωπικού των Κ.Η.Ε., τουλάχιστον μια αρχική και ακολούθως σε περιπτώσεις αλλαγών σε διαδικασίες ή τεχνολογικών αλλαγών. Σε ό,τι αφορά στις τεχνολογικές αλλαγές λόγω αναβαθμίσεων του λογισμικού εξέτασης και των λοιπών εφαρμογών λογισμικού που θα αξιοποιούν τα Κ.Η.Ε., αυτές θα πραγματοποιούνται με ευθύνη του Ι.Τ.Υ.Ε., κατόπιν ενημέρωσης των αρμοδίων οργάνων ώστε να εξασφαλίζεται ο μέγιστος δυνατός συντονισμός.».

4) Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 6 τροποποιείται ως εξής: «Τα εγχειρίδια εκπονούνται με ευθύνη του Ι.Τ.Υ.Ε. και διατίθενται με ευθύνη της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων»

5) Στο τελευταίο εδάφιο του άρθρου 10 η λέξη «Γλωσσομάθειας» αντικαθίσταται από τη λέξη «Πληροφορικής»

6) Το άρθρο 13 αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 13 Συγκρότηση συλλογικών οργάνων εξετάσεων Για την οργάνωση και διεξαγωγή των εξετάσεων του Κ.Π.Π., καθώς και την έκδοση αποτελεσμάτων, συγκροτούνται τα παρακάτω συλλογικά όργανα:

1. Εποπτική Επιστημονική Επιτροπή

2. Επιτροπή Οργάνωσης Εξετάσεων

3. Επιτροπή Εξεταστικού Κέντρου».

7) Η περ. ζ΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 τροποποιείται ως εξής: «ζ) Ο έλεγχος και η έγκριση των δοκιμασιών πιστοποίησης που εισηγείται το Ι.Τ.Υ.Ε.».

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Γιατί όλο και περισσότεροι υποψήφιοι στρέφονται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο;
Πανελλήνιες: Κοινά τμήματα, άνισες αφετηρίες - Όταν το ίδιο πτυχίο διεκδικείται με διαφορετικά «μέτρα»
aeroplano
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
Πέρα όμως από τους επίσημους κανονισμούς και τη διεθνώς καθιερωμένη ορολογία, υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή πλευρά: ένας ανεπίσημος κώδικας που...
Τι κρύβεται πίσω από τη λέξη "γοργόνα": Η μυστική γλώσσα των πληρωμάτων
εκπαιδευτικοί, συντάξεις
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου
Τι αλλάζει στους μισθούς των εκπαιδευτικών από 1η Ιουνίου 2026 – Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα
Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους και πως διαμορφώνονται οι αποδοχές από 1η Ιουνίου