Δεκάδες καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη για το όριο μαθητών ανά τάξη
«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», αναφέρουν οι μαθητές, προβάλλοντας σειρά αιτημάτων για ολιγομελή τμήματα και προσλήψεις εκπαιδευτικών

Καταλήψεις σε 35 σχολεία της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Η συντονιστική επιτροπή των μαθητών, που προβάλλει ως αιτήματα το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, διοργανώνει αύριο το πρωί μαθητική πορεία. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», αναφέρουν οι μαθητές.

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, επισκέφθηκε το πρωί σχολεία στη Δυτική Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη. «Μίλησα με εκπαιδευτικούς και μαθητές, θεωρώ ότι δρομολογήσαμε λύσεις εκεί όπου όντως υπήρχαν κάποια θέματα και υπόνοιες ακαταλληλότητας χώρων, προτείναμε λύσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόπτσης.

Στο μεταξύ, εκτός κινδύνου και με καλή πορεία της υγείας της εξακολουθεί να νοσηλεύεται η μαθήτρια που τραυματίστηκε χθες σε σχολείο των Νέων Επιβατών, που τελούσε υπό κατάληψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυτοκίνητα κινούνται σε Εθνικό Οδό της Ελλάδας
Η νέα εποχή του αυτοκινήτου: Πώς η μετάβαση στα ηλεκτρικά συστήματα αναδιαμορφώνει την αγορά εργασίας
Το νέο επάγγελμα-κλειδί που φέρνει η επανάσταση της αυτοκίνησης
Η νέα εποχή του αυτοκινήτου: Πώς η μετάβαση στα ηλεκτρικά συστήματα αναδιαμορφώνει την αγορά εργασίας
egkefaliko.jpg
Τρεις "αθώες" καθημερινές συνήθειες που μπορεί να κρύβουν κινδύνους για τον εγκέφαλο
Υπάρχουν λιγότερο προφανείς συνήθειες της καθημερινότητας που, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο.
Τρεις "αθώες" καθημερινές συνήθειες που μπορεί να κρύβουν κινδύνους για τον εγκέφαλο