Προσλήψεις αναπληρωτών: Ετοιμάζουν «κουτσουρεμένη» Β΄ φάση προσλήψεων;
Στην εκτίμηση ότι τα κενά δε θα καλυφθούν ούτε με τη Β φάση πρόσληψης αναπληρωτών προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου

Στην εκτίμηση ότι τα κενά δε θα καλυφθούν ούτε με τη Β φάση πρόσληψης αναπληρωτών προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου, σημειώνοντας πως ήδη σε πολλά σχολεία του συλλόγου δεν μπορεί ούτε το πρωινό πρόγραμμα να αναπτυχθεί, ότι τα περισσότερα ολοήμερα υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου, ενώ τα συνολικά κενά δασκάλων της τάξης αγγίζουν τα τριάντα. 

Την ίδια ώρα, ο σύλλογος αναφέρει ότι στα νηπιαγωγεία «λείπουν πάνω από 10 εκπαιδευτικοί (με συνέπεια 10 κλειστά ολοήμερα τμήματα), ενώ δεν λειτουργούν 10 ΤΕ και δεν έχουν ζητηθεί ως λειτουργικά κενά  τα επιπλέον τμήματα που έχουν διαγνώσεις και δεν έχουν οργανική», προσθέτοντας επίσης πως «παιδιά με μεγάλη ανάγκη υποστήριξης από παράλληλη στήριξη παραμένουν σπίτι μέχρι να τοποθετηθεί εκπαιδευτικός και 15 σχ. μονάδες με έγκριση τμήματος Υποδοχής και κάποιες με  ανάγκη για πάνω από 1 τμήμα δεν μπορούν να υποστηρίξουν επαρκώς τους αλλοδαπούς μαθητές που φιλοξενούν». 

Τέλος, παρατηρεί ότι το υπουργείο Παιδείας ζήτησε τα κενά μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι δεν θα περιλαμβάνονται τα κενά που προέκυψαν τις πρώτες μέρες έναρξης των μαθημάτων παρά το γεγονός ότι έχουν δηλωθεί από τις σχολικές μονάδες, ενώ το γεγονός ότι γίνεται διάκριση στο αίτημα των κενών σε αυτά που αντιστοιχούν σε άδεις ειδικού σκοπού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στη θέση των εκπαιδευτικών αυτών θα τοποθετηθούν αναπληρωτές με τρίμηνες συμβάσεις «τσακίζοντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και στην εκπαίδευση». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Nα σταματήσει ο εμπαιγμός :

Να ζητηθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά από τη Δ/νση για να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά.

Όχι ελλειμματικές προσλήψεις στη Β΄ φάση αναπληρωτών.

Τα κενά στα σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας ατελείωτα!

Σε πολλά σχολεία του συλλόγου μας δεν μπορεί να αναπτυχθεί ούτε το πρωινό πρόγραμμα μέχρι τις 13:15 !
Υπάρχει σχολείο με 5 κενά δασκάλων τάξης ενώ τα συνολικά  τα κενά σε δασκάλους τάξης αγγίζουν τα 30.

Σχεδόν κανένα ολοήμερο δεν μπορεί να καλυφθεί πλήρως ενώ τα περισσότερα δεν λειτουργούν καθόλου. Στα νηπιαγωγεία μας λείπουν πάνω από 10 εκπαιδευτικοί (με συνέπεια 10 κλειστά ολοήμερα τμήματα), ενώ δεν λειτουργούν 10 ΤΕ και δεν έχουν ζητηθεί ως λειτουργικά κενά  τα επιπλέον τμήματα που έχουν διαγνώσεις και δεν έχουν οργανική.

Παιδιά με μεγάλη ανάγκη υποστήριξης από παράλληλη στήριξη παραμένουν σπίτι μέχρι να τοποθετηθεί εκπαιδευτικός και 15 σχ. μονάδες με έγκριση τμήματος Υποδοχής και κάποιες με  ανάγκη για πάνω από 1 τμήμα δεν μπορούν να υποστηρίξουν επαρκώς τους αλλοδαπούς μαθητές που φιλοξενούν.

Το Υπουργείο συνεχίζει να εμπαίζει απροκάλυπτα την κοινωνία παρουσιάζοντας την αθλιότητα ως κανονικότητα. Κρύβει τις ευθύνες για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο αραίωσης των μαθητών και μείωσης των μαθητών σε 15 στην τάξη με τις αντίστοιχες προσλήψεις ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎΣ ΜΕ 25αρια τμήματα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Δ/ντη εκπαίδευσης γιατί στην Α΄ Φάση ζήτησε τα κενά με το σταγονόμετρο. Εφαρμόζει με ζέση την πολιτική των περικοπών και των ελάχιστων προσλήψεων

Το υπουργείο και η Δ/νση ετοιμάζουν λειψές προσλήψεις και στη Β΄ Φάση

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

 1. Το Υπ Παιδείας ζήτησε τα κενά μέχρι την Παρασκευή 11/9 αυτό σημαίνει ότι δεν θα περιλαμβάνονται τα κενά που προέκυψαν τις πρώτες μέρες έναρξης των μαθημάτων 14, 15, 16/9 & 17/9 ενώ κατατέθηκαν κενά από σχ. μονάδες!!!
   
 2. Γίνεται διάκριση στο αίτημα των ΚΕΝΩΝ σε αυτά που αντιστοιχούν σε ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ – ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ!!! αυτό φοβόμαστε ότι σημαίνει ότι το Υπουργείο ετοιμάζει κάλυψη από άλλο έργο – δηλαδή ετοιμάζει την εφαρμογή των κατάπτυστων συμβάσεων των τριών μηνών τσακίζοντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και στην εκπαίδευση. Επίσης θα ζήσουμε (όπως στο παρελθόν με τους περιορισμούς των  ΕΣΠΑ – της ΕΕ) τα τραγικά φαινόμενα να έχουμε αναπληρωτές που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε κάποια κενά και σε κάποια ΟΧΙ !
   
 3. Τα κενά που ζητάει η Δ/νση ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !!!

Συγκεκριμένα:

 • Δεν απαντάει με σαφήνεια αν περιλαμβάνει την δημιουργία των ολιγομελών τμημάτων στο 7Ο  Νηπιαγωγείο Κορωπίου και στο 3ο Νηπιαγωγείο Κερατέας και το 2ο ολοήμερο τμήμα που έκοψε η Δ/νση στην Α΄ φάση. Καθώς και κενά που αντιστοιχούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων.
   
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ καθώς από τη Δ/νση αρχικά ζητήθηκαν μόλις 30 δάσκαλοι για τα 150 σχολεία της Αν Αττικής!!! Δεν προβλέπουν ούτε τη λογιστική κάλυψη σε ώρες όλων των τμημάτων στα σχολεία με 3 και πάνω τμήματα. Δεν γίνεται καν  λόγος για μείωση μαθητών σε 15 αντί για 25 και αντίστοιχη πρόσληψη  επιπλέον εκπαιδευτικούς.  Στα ολοήμερα που σιτίζονται και συγχρωτίζονται μαθητές πολλών διαφορετικών τμημάτων ( και αίθουσες υπάρχουν ! )είναι περισσότερο αναγκαία η αραίωση των μαθητών μετά και την παράταση της λειτουργίας του ολοήμερου από την Κεραμέως !!!! Απορρίπτουν επίσης τον ένα δάσκαλο σε κάθε δύο τμήματα ολοήμερου που ζητάει το εκπαιδευτικό κίνημα.
   
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Εντελώς αδικαιολόγητα ζητάνε μόνο τα κενά όπου υπάρχει ακάλυπτη οργανική θέση  ενώ υπάρχουν δεκάδες λειτουργικά κενά στην Αν. Αττική τα οποία  γνωρίζει η Δ/νση από τα αιτήματα των σχολείων για ίδρυση ΤΕ καθώς υπάρχουν πολλές διαγνώσεις (π.χ.  στο σύλλογο μας 2ο ΔΣ Μαρκοπούλου, 2ο ΤΕ στο 1ο ΔΣ Πόρτο  Ράφτη, 2ο & 4ο  Ν/Γ Λαυρίου, Ν/Γ Αγίας Μαρίνας) – Αναπάντητο αφήνει ο Δ/ντης εκπαίδευσης το γεγονός ότι σε άλλες Δ/νσεις καλύπτονται κανονικά και τα λειτουργικά κενά στην Ειδική Αγωγή ενώ εδώ ο ίδιος ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ!
   
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ (ποιος θα επιβλέπει  παιδιά μ ενδεχόμενο κρούσμα στο χώρο απομόνωσης) ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ COVID ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ αλλά ούτε κάποιο αριθμό επιπλέον εκπαιδευτικών στη Δ/νση για την κάλυψη των ολιγοήμερων απουσιών εκπαιδευτικών με δεδομένες τις δυσκολίες στην αναπλήρωση των απουσιών στη σχολική μονάδα.
   
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ εκεί που ζητάνε οι σύλλογοι διδασκόντων καθώς διαθέτουν άδειες αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό των μαθητών στην τάξη.
   
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ που δεν αναλαμβάνει υπηρεσία και όσων αναπληρωτών δικαιούνται άδεια.

Με βάση αυτά, όλα δείχνουν, ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα συνεχιστούν με το σταγονόμετρο χωρίς καμία έκτακτη ενίσχυση όχι για τους 15 μαθητές στην τάξη αλλά ούτε για τις άμεσες ανάγκες των τμημάτων όπως είναι τώρα με το όριο των 25 μαθητών.

Ζητάμε να απαντήσει η Δ/ΝΣΗ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & το Υπουργείο :

 • πόσα κενά ζήτησε η Δ/νση  Αν Αττικής και για τις ευπαθείς ομάδες
   
 • αν επικαιροποιήθηκαν οι ανάγκες με τα κενά των τελευταίων ημερών, αν ζήτησε επικαιροποίηση το ΥΠΑΙΘ μέχρι και την τελευταία μέρα
   
 • αν η κάλυψη κενών από άδειες ειδικού σκοπού θα καλυφθούν με προσλήψεις μαζί  με τη Β΄ Φάση ή θα καθυστερήσουν καθώς στην απάντηση της Δ/νσης δε δόθηκε η εικόνα για τα κενά COVID  19 και αναφέρει ότι αυτά θα καλυφθούν με άλλη διαδικασία πρόσληψης
   
 • αν θα προσθέσει στα κενά που ζητάει όλα τα παραπάνω που έχουν ανάγκη τα σχολεία για να λειτουργήσουν ή θα εφαρμόσει στη σκληρότερη εκδοχή την πολιτική των περικοπών που θέλει το Υπουργείο Παιδείας να επιβάλει σε βάρος της υγείας και της μόρφωσης που πρέπει να διασφαλίζουν τα δημόσια σχολεία.

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
«Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και...
Εκλογές αιρετών: Απόσυρση υποψηφίων από τους ΣΕΠΕ της Β' Αθήνας
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Η καθηγήτρια συνελήφθη μετά από μήνυση του διευθυντή του σχολείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε περάσει πειθαρχικό για ανάλογο...
Συνελήφθη η καθηγήτρια ΕΠΑΛ που αρνείται να φοράει μάσκα στην τάξη
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων
Αναλυτική ενημέρωση για τις τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από τον αιρετό...
Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Τοποθετήσεις-αναπληρώσεις διευθυντών, υποδιευθυντών, προϊσταμένων