Κινητοποίηση χθες στη Λήμνο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές στην πλατεία ΟΤΕ το απογευματινό συλλαλητήριο που κάλεσε ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Μαδυτινός Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Λήμνου. Το μήνυμα και η απαίτηση από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ήταν ξεκάθαρα: Πάρτε τώρα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία, με δημιουργία νέων αιθουσών, με σπάσιμο τμημάτων ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μέτρα για την καθαριότητα, με μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Οι χθεσινές μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης του κοινού αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και τη μόρφωση του λαού ως περιττό κόστος. Η αγωνία, η ανασφάλεια και το άγχος που βιώνουμε καθημερινά μέσα στα σχολεία μας, η οργή και η αγανάκτηση απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία, χρειάζεται ΤΩΡΑ να γίνουν δύναμη αγώνα, διεκδίκησης και σύγκρουσης με αυτή την πολιτική. Τα συσσωρευμένα και διαχρονικά προβλήματα, που οξύνονται αυτές τις μέρες λόγω της έξαρσης της πανδημίας, δεν πρέπει να μείνουν στους τέσσερις τοίχους του σχολείου. Χρειάζεται να βγουν στο προσκήνιο μέσα από τις πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ.

Ο αγώνας μας είναι μονόδρομος ώστε να αποσπάσουμε άμεσα λύσεις που θα βελτιώσουν τους όρους λειτουργίας των σχολείων. Δε θα επιτρέψουμε κανένας συνάδελφος και κανένας μαθητής να αφεθεί στην τύχη του, να πληρώσει με την υγεία του αλλά και με την έκπτωση στα μορφωτικά δικαιώματά του την πολιτική που εξασφαλίζει δις ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα τζογάρει τη ζωή μας και αφήνει τα σχολεία στην τύχη τους. Τώρα είναι η ώρα ο κλάδος συσπειρωμένος και σε συμμαχία με τους γονείς να κλιμακώσει τον αγώνα με 24ωρη απεργία.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ, έχουν τη δύναμη να αναγκάσουν τις πλειοψηφίες σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ σε απεργιακό βήμα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αντωναρος
Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα Κασσελάκη: Μετά τον Καρανίκα ετοιμάζεται και ο Αντώναρος
Κατηγορεί τον Κασσελάκη ότι όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, διέταξε το μεγάλο κουκούλωμα
Μπαράζ αποχωρήσεων από το κόμμα Κασσελάκη: Μετά τον Καρανίκα ετοιμάζεται και ο Αντώναρος
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
Σοφία Ζαχαράκη: Δύο τομές για την παιδεία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
paideias
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
Πρόσκληση εκπαιδευτικών για Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα Τμήματα στην Κρήτη
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026