«Εκρηκτικό κοκτέιλ» σε γυμνάσιο των Αχαρνών: Αρνητές μάσκας, παραθρησκευτικοί και στη μέση μαθητές και εκπαιδευτικοί
Το σχολείο παρέμεινε κλειστό τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς μικρή μερίδα μαθητών και γονέων προχώρησε σε κατάληψη, ενώ οι καταληψίες συνωστίζονται στους χώρους του σχολείου χωρίς μάσκα

Ένα διήμερο πολύ μεγάλης έντασης, σχεδόν παράνοιας θα μπορούσε να πει κανείς, βιώνουν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 11ου γυμνασίου Αχαρνών.

Το σχολείο παρέμεινε κλειστό τις τελευταίες 48 ώρες επειδή μία μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε κατάληψη του χώρου για να διαμαρτυρηθεί για την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Το πολύ πιο λυπηρό είναι όμως ότι υπήρξαν και γονείς-αρνητές της μάσκας-οι οποίοι συμφώνησαν και στήριξαν την εν λόγω επιλογή και παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος γονέων δεν έχει πάρει θέση.

Ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να ισορροπήσει μέσα σ' ένα τοξικό και πολύ δύσκολο περιβάλλον. Από τη μία παιδιά που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να φορέσουν μάσκα και τα οποία, σύμφωνα με πηγές μέσα από το σχολείο, έχουν επηρεαστεί από συγκεκριμένες παραθρησκευτικές θεωρίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην περιοχή.

Βοήθεια όμως στο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν υπάρχει. Η αστυνομία ενημερώθηκε αλλά δεν εμφανίστηκε καν στο χώρο, η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας δεν ήταν σε θέση να δώσει σχετικές οδηγίες και ο διευθυντής αφήνεται να παλεύει με τα κύματα!

Το χειρότερο όλων; Οι καταληψίες μαθητές συνωστίζονται στους χώρους του σχολείου χωρίς να φορούν μάσκα γεγονός που όπως γίνεται αντιληπτό, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πείσουν γονείς και μαθητές, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Και στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε ότι προφανώς το υπουργείο θα έπρεπε να έχει προβλέψει σε ανάλογες περιπτώσεις να επεξηγείται αναλυτικά η κατάσταση από ειδικό που θα φτάνει στο σχολείο γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Η κατάσταση πάντως παραμένει έκρυθμη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Σχολική Ψυχολογία: Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο για χιλιάδες αναπληρωτές

 

Βρες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και κλείσε ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενο που διδάσκεις

 

 

 

σχετικά άρθρα

Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή
Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή
Τα κορυφαία 9μηνα και 7μηνα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα στην Ειδική Αγωγή που έχουν ανοικτές αιτήσεις και μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς για...
Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή