Μια πρωτοποριακή βιβλιοθήκη STEM σε Λύκειο της Αθήνας
Η Βιβλιοθήκη STEM είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος διερευνητικής μάθησης και πειραματισμού με την τεχνολογία

Mια πρωτοποριακή βιβλιοθήκη, την πρώτη βιβλιοθήκη STEM σε σχολείο, δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα στο 52ο Γενικό Λύκειο στον Κολωνό με δωρεά της Πλαίσιο Computers. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «στόχος είναι η δημιουργία πολλών αντίστοιχων χώρων στα σχολεία του δήμου Αθηναίων για να προσφέρουμε σε περισσότερους μαθητές την εμπειρία της δημιουργικής μάθησης μέσα από σύγχρονα εργαλεία και τεχνολογίες». Το Εργαστήριο TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης ανέλαβε επίσης την επιστημονική επιμέλεια για το σχεδιασμό και τη λειτουργία του πρότυπου αυτού εκπαιδευτικού χώρου.

Η Βιβλιοθήκη STEM είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος διερευνητικής μάθησης και πειραματισμού με την τεχνολογία (για Φυσικές Επιστήμες- Τεχνολογία- Επιστήμες Μηχανικών - Μαθηματικά). O εξοπλισμός της Βιβλιοθήκης STEM καλύπτει τα εξής πεδία: 3D σχεδίαση και 3D εκτύπωση- Εκπαιδευτική Ρομποτική - Μηχανική και κατασκευές- Ηλεκτρονικά και εφαρμογές μικροελεγκτών- Περιβάλλον, φυσικά φαινόμενα και οικολογία- Εικονική πραγματικότητα [VR]- DIΥ και χειροτεχνίες- Οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

«Όταν καταφέρνουμε να κάνουμε βήματα μπροστά για την εκπαίδευση, μπορούμε όχι μόνο να ελπίζουμε σε μία καλύτερη πόλη, αλλά να τη δημιουργήσουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Σχολική Ψυχολογία: Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο για χιλιάδες αναπληρωτές

 

Βρες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και κλείσε ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενο που διδάσκεις

 

 

 

σχετικά άρθρα

Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο με τις μετάταξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι.
Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Το Χρονικό του …παραλόγου
Το Χρονικό του …παραλόγου
«Μια ημέρα φθινοπωρινή, καθώς κίνησα να πάω στη δουλειά μου, σε ένα δημόσιο σχολείο» - Γράφει ο Τίμων Παπαδόπουλος
Το Χρονικό του …παραλόγου