Κορονοϊός: Η περιπέτεια της (μη) ιχνηλάτισης - Μια εκπαιδευτικός διηγείται
Εκπαιδευτικός διηγείται τον προσωπικό της μαραθώνιο στην προσπάθεια της να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία, αφού διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό - Οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες

Η εκπαιδευτικός Α. Φατ., αφού διαγνώσθηκε με κορονοϊό, μοιράστηκε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook τον προσωπικό της μαραθώνιο στην προσπάθεια της να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία.

Αφού πλήρωσε και έκανε ιδιωτικά το τεστ, επιχείρησε να συνεννοηθεί  με τον ΕΟΔΥ για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά από τρεις ημέρες προσπαθειών, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

«Έχεις συμπτώματα ίωσης, πας προληπτικά και κάνεις τέστ (ιδιωτικά) και βγαίνει θετικό. Στο δευτερόλεπτο τηλεφωνείς στον εοδυ στο τετραψήφιο 1135. Σου απαντούν, ευγενικά, ότι αύριο θα επικοινωνήσουν μαζί σου για την ιχνηλάτηση, αλλά αν δεν... πάρτε εσείς παρακαλώ στα τηλ. 2105212000-054 και στη πολιτική προστασία 2103359002. Επειδή ξέρεις πού ζεις ("αποτελεσματικότητα επιτελικού κράτους") ειδοποιείς όσους είδες ακόμα κι από μακριά το τελευταίο δεκαπενθήμερο (mail, sms, τηλ, ώρες ατελείωτες...). Πολιτική προστασία 2,5 ώρες στην αναμονή, καμία απάντηση.

Την επομένη, τηλεφωνείς εσύ στον εοδυ και σου απαντούν "εμείς δεν κάνουμε ιχνηλάτηση", πάρτε 2108899010-11-16-111. Παίρνεις, "εδώ δεν έχουμε σχέση" σου απαντούν με τα πολλά. Βάζεις μια φωνή, "τι θα γίνει βρε παιδιά, τρεις μέρες παίρνω τηλέφωνο, θέλετε κάτι από μένα ή να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σας; Καλά, αφήστε όνομα και τηλέφωνο και θα σας καλέσουμε"...αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός.

Ακολουθεί η «περιπέτεια» της (μη) ιχνηλάτισης ενός κρούσματος:

«Ακολουθεί μικρή διδακτική ιστορία:

Έχεις συμπτώματα ίωσης, πας προληπτικά και κάνεις τέστ (ιδιωτικά) και βγαίνει θετικό. Στο δευτερόλεπτο τηλεφωνείς στον εοδυ στο τετραψήφιο 1135.

Σου απαντούν, ευγενικά, ότι αύριο θα επικοινωνήσουν μαζί σου για την ιχνηλάτηση, αλλά αν δεν... πάρτε εσείς παρακαλώ στα τηλ. 2105212000-054 και στη πολιτική προστασία 2103359002.

Επειδή ξέρεις πού ζεις ("αποτελεσματικότητα επιτελικού κράτους") ειδοποιείς όσους είδες ακόμα κι από μακριά το τελευταίο δεκαπενθήμερο (mail, sms, τηλ, ώρες ατελείωτες...).

Πολιτική προστασία 2,5 ώρες στην αναμονή, καμία απάντηση.

Την επομένη, τηλεφωνείς εσύ στον εοδυ και σου απαντούν "εμείς δεν κάνουμε ιχνηλάτηση", πάρτε 2108899010-11-16-111.

Παίρνεις, "εδώ δεν έχουμε σχέση" σου απαντούν με τα πολλά.

Βάζεις μια φωνή, "τι θα γίνει βρε παιδιά, τρεις μέρες παίρνω τηλέφωνο, θέλετε κάτι από μένα ή να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σας; Καλά, αφήστε όνομα και τηλέφωνο και θα σας καλέσουμε"...

Σιγά και μην...

Εξ ου και ...ατομική ευθύνη και τα μυαλά στα κάγκελα!

Έτσι θα ελέγξετε την πανδημία βρε άχρηστοι;

Διορίστε κόσμο, βάλτε τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας στην όλη διαδικασία, κάντε δωρεάν τέστ.

Είστε, έτσι κι αλλιώς, επικίνδυνοι για την υγεία του λαού».

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Σχολική Ψυχολογία: Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο για χιλιάδες αναπληρωτές

 

Βρες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και κλείσε ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενο που διδάσκεις

 

 

 

σχετικά άρθρα

Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή
Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή
Τα κορυφαία 9μηνα και 7μηνα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα στην Ειδική Αγωγή που έχουν ανοικτές αιτήσεις και μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς για...
Τα δύο κορυφαία σεμινάρια στην Ελλάδα στην Ειδική Αγωγή