Παρέμβαση για τις τοποθετήσεις καρδιοπαθών νεοδιορισθέντων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Παρέμβαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες για τις τοποθετήσεις πασχόντων εκπαιδευτικών

Να οριστεί το όριο αναπηρίας στο 67%, αντί στο 75% και άνω, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες για τις τοποθετήσεις νεοδιορισθέντων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά:

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ιδρύθηκε το 2005 και εκπροσωπεί θεσμικά και σε πανελλαδικό επίπεδο το σύνολο των πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες, καθώς και σε περίπτωση ανηλικότητας των γονέων και κηδεμόνων αυτών. Ο συνολικός  αριθμός των πασχόντων από ποικίλες μορφές συγγενούς καρδιοπάθειας ξεπερνά τις 30.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων φορέων. Αποτελεί μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της αντίστοιχης ευρωπαϊκής οργάνωσης – ομπρέλας, της EUROPEAN CONGENITAL HEART  DISEASE GROUPS, ενώ μέσω της ΕΣΑμεΑ, συμμετέχουμε ενεργά στον πανευρωπαϊκό επίσημο φορέα για τις χρόνιες παθήσεις, το απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο European PatientsForum, το οποίο σε μεγάλο βαθμό και με τρόπο επίσημο συμβάλλει στη χάραξη της αντίστοιχης πολιτικής της ΕΕ.

Αξιότιμη κ. Υπουργέ, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 34/2020 έγγραφο – υπόμνημα του Συνδέσμου μας, καθώς και το επακολουθήσαν ΔΤ με αριθ. πρωτ. 35/2020, εγκαίρως από τα τέλη Αυγούστου σας καταθέσαμε διεξοδικά και τεκμηριωμένα τις προτάσεις μας για τις τοποθετήσεις των καρδιοπαθών εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ όλων των βαθμίδων και των κατηγοριών. Υπήρξαμε σαφείς και αναλυτικοί, αποσκοπούντες σε οριστικές, δίκαιες και διόλου μαξιμαλιστικές λύσεις, στο πλαίσιο του εφικτού. Ουδεμία απάντηση υπήρξε εκ μέρους σας, αλλά ούτε και η όποια κρούση για συνάντησή με αρμόδιο συνεργάτη ή συνεργάτιδα της εμπιστοσύνης και επιλογής σας, αν και πιστεύουμε ότι θέματα που αφορούν τόσο μεγάλο αριθμό πασχόντων συνανθρώπων μας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Πέραν τούτων, είμαστε υποχρεωμένοι προς το παρόν να εστιάσουμε στο μερικό και το επίκαιρο. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις ΠΝΠ του Υπ. Υγείας οι οποίες αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ποσοστό βάσει του οποίου δίδεται απόσπαση στους καρδιοπαθείς εκπαιδευτικούς τοποθετείται στο υψηλότατο 75% και άνω. 

Με δεδομένη την άδικη και παράλογη αντιμετώπισή μας από τον κανονισμό ο οποίος διέπει τη λειτουργία των ΚΕΠΑ (ΕΠΠΑ), το ποσοστό ακόμη και σοβαρότατων περιπτώσεων συνήθως δεν υπερβαίνει το 67%, όταν η πάθηση είναι αποκλειστικά καρδιολογική. Το ποσοστό των συμπληρούντων το περιβόητο 75% στατιστικά δεν υπερβαίνει το 10% και τούτο αφορά κατά κανόνα δυστυχώς πάσχοντες οι οποίοι διάγουν το τελευταίο στάδιο της επίγειας, ένδοξης ή άδοξης, πορείας τους. Τούτο απλά σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπασχόντων μας αφήνεται άνευ προστασίας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα δια τούτο και ζητούμε όπως άμεσα το ποσοστό διορθωθεί σε 67% στη χειρότερη περίπτωση ώστε να καλυφθούν όλοι οι εν δυνάμει κινδυνεύοντες εκπαιδευτικοί  με σοβαρό αντικειμενικά πρόβλημα υγείας.  

Πέραν τούτου, ζητούμε τη χορήγηση όπως κατά την προγενέστερη φάση άδειας ειδικού σκοπού σε όλους ανεξαιρέτως των καρδιοπαθείς με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από την κύρια καρδιολογική πάθηση κάτι το οποίο για μας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Γνωρίζετε ότι η κοινωνική ομάδα την οποία εκπροσωπούμε είναι εξαιρετικά πολυπληθής, αλλά και εξαιρετικά ευάλωτη στον κορονοϊό. Η άδεια ειδικού σκοπού πρέπει να δίδεται τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, γενική και ειδική, δίχως αστερίσκους και εξαιρέσεις και μάλιστα ασχέτως εάν είναι εφικτή η τηλεδιδασκαλία ή όχι, με την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ή βεβαίωσης από το αρμόδιο ΚΕΠΑ. Σας υπενθυμίζουμε ότι πρακτικά όλοι μας ανήκουμε στις πλέον ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Τέλος όσον αφορά τα παιδιά – μαθητές τα οποία πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες αρμοδίως βεβαιούμενες, ζητούμε την παραμονή τους, εάν το επιλέξουν, στην οικία τους για όσο διάστημα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, με παράλληλη αξιοποίηση της τηλεδιδασκαλίας. Σε περίπτωση μόλυνσης των παιδιών, κάποια από τα οποία είναι προσφάτως εγχειρισθέντα,  ο κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή τους είναι διόλου αμελητέος.

Κυρία Υπουργέ, σας καλούμε  για μία ακόμη φορά να επιδείξετε έμπρακτα την  προσωπική σας ευαισθησία άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα μεταξύ των συμπασχόντων μας.

Μέτρο των πάντων είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη υγεία. Καμία άλλη σκοπιμότητα. Ζητούμε εκ νέου συνάντηση μαζί σας για συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ή, εάν δεν δύνασθαι, με όποιον αρμόδιο υπεύθυνο παράγοντα του Υπουργείου σας. Ο πολιτικός κρίνεται από τις πράξεις του έναντι αυτών που εκπροσωπεί. Δεν μπορείτε να κλείνετε επ’ άπειρον τα μάτια στα δικαιότατα και εύλογα αιτήματα της πλέον πολυπληθούς ομάδας χρονίως πασχόντων της χώρας μας.    Μη λησμονείτε ότι για τους πάντες και κυρίως τους ηγήτορες και τους ταγούς ισχύει η περίφημη παπική ρήση : sic transit gloria mundis.

Mε ειλικρινή εκτίμηση και εν αναμονή συνάντησης μαζί σας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΤΗΣ                                                 ΑΝΝΑ ΔΗΜΑΡΑ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

  • Μέλη Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής  
  • Γραφείο Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (υπ’ όψιν κ. Γρ. Δημητριάδη, Διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού και κ. Β. Ανδρικόπουλου, Επιστημονικού Συνεργάτη)
  • κ. Άκη Σκέρτσου, Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ
  • Κ. Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα ΑΜΕΑ
  • κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργό Παιδείας
  • κ. Αν. Γκίκα, ΓΓ Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής
  • Γραφείο Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια  
  • ΕΣΑΜΕΑ
  • ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Μήνυμα του Γραφείου Αρωγής Χρηστών «Ζευς» προς τα διορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις εκλογές αιρετών 
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Με αφορμή τη κα Νίκη Κεραμέως και τον Κορονοϊο, λίγα λόγια για τα τεστ Covid-19 στους μαθητές και στα σχολεία - Τι αναφέρει πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κριτική της «Εκπαιδευτικής Λέσχης» για τους χειρισμούς της Νίκης Κεραμεώς στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου...
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στη χώρα - Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και στην Περιφερειακή...
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας