Στην Ηλεία η Σοφία Ζαχαράκη: Έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των οδηγιών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Υφυπουργός ευχήθηκε στους μαθητές φωτεινή και δημιουργική σχολική χρονιά και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη εκφράζοντας στους τελευταίους ταυτόχρονα τις θερμές ευχαριστίες

«Μπορεί να μη βλέπω το χαμόγελο σας, αλλά διακρίνω λαμπερό το χαμόγελο στα μάτια σας». Με αυτή τη φράση χαιρέτησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου, αλλά και του Νηπιαγωγείου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, όπου μετέβη για τους αγιασμούς και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η κ. Ζαχαράκη απευθύνθηκε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς που παρευρίσκονταν στους αγιασμούς, τονίζοντας πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά η τήρηση των οδηγιών και σημειώνοντας την ικανοποίηση αλλά και τη χαρά της που όλοι οι μικροί μαθητές έδειχναν να έχουν κατανοήσει πλήρως και να εφαρμόζουν τους κανόνες που θα τους βοηθήσουν να μείνουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο. 

Η επιλογή των σχολείων δεν ήταν τυχαία. Σ ’έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται, το σχολείο θα πρέπει να είναι ο χάρτης της κοινωνίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε – με αξίες και αρχές, με γνώση και δεξιότητες και με τη διαρκή ανάγκη όλοι, μα όλοι, να ξεκινούμε από την ίδια αφετηρία.

Το Δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου είναι ένα από τα 218 δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα στα οποία θα εφαρμοστεί φέτος η πιλοτική δράση «Εργαστήριο Δεξιοτήτων»  και το Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας ένα από τα 58 Νηπιαγωγεία της χώρας που θα εφαρμοστεί πιλοτικά η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης για την εφαρμογή των καινοτόμων αυτών δράσεων και αυτή την στήριξη σηματοδοτεί και η επίσκεψη της Υφυπουργού στα εν λόγω σχολεία, τα οποία αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκονται και σε μια περιοχή στην οποία η λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων ανεστάλη από την αρχή του πρώτου κύματος της πανδημίας την περσινή σχολική χρονιά.

Η Υφυπουργός ευχήθηκε στους μαθητές φωτεινή και δημιουργική σχολική χρονιά και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη εκφράζοντας στους τελευταίους ταυτόχρονα τις θερμές ευχαριστίες για τη στήριξή των μαθητών και την αφοσίωση στο εκπαιδευτικό έργο στη δύσκολη αυτή συγκυρία που αντιμετωπίζουμε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δ. Μιχαηλίδου: «Παρατείνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι τον Αύγουστο για το "Σπίτι Μου 2"»
Μιχαηλίδου για Σπίτι μου 2: «Κανείς δεν θα απενταχθεί, χρηματοδότηση έως τέλος Αυγούστου»
«Υπάρχουν καθυστερήσεις και από τις τράπεζες» - Τι θα γίνει με τις 3.000 εκκρεμότητες στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2»
Μιχαηλίδου για Σπίτι μου 2: «Κανείς δεν θα απενταχθεί, χρηματοδότηση έως τέλος Αυγούστου»
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλάδικές 2026: Επισημάνσεις για την Παραγωγή λόγου στη Νεοελληνική Γλώσσα από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»
Πόσες παραγράφους πρέπει να γράψει ο μαθητής στην Παραγωγή λόγου (Θέμα Δ) και πόσες λέξεις πρέπει να έχει η καθεμία;
Πανελλάδικές 2026: Επισημάνσεις για την Παραγωγή λόγου στη Νεοελληνική Γλώσσα από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»
αστυνομία
ΕΛΑΣ: Προεδρικό Διάταγμα διπλασιάζει τις θέσεις ειδικών φρουρών
Αυξάνονται οι θέσεις ειδικών φρουρών στην ελληνική αστυνομία - Τι προβλέπει το Διάταγμα που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τασούλας
ΕΛΑΣ: Προεδρικό Διάταγμα διπλασιάζει τις θέσεις ειδικών φρουρών
Δημήτρης Νατσιός και Μαρία Καρυστιανού
Δημήτρης Νατσιός: "Ανοιχτό" το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΙΚΗΣ - Μαρίας Καρυστιανού
«Μου θυμίζει τον Τσίπρα, θα εξετάσουμε ποιοι την πλαισιώνουν και από κει και πέρα κρίνουμε»
Δημήτρης Νατσιός: "Ανοιχτό" το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΙΚΗΣ - Μαρίας Καρυστιανού