Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ θα ισχύσει από τη νέα χρονιά μέσω συμμετοχής υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, προαναγγέλλοντας δύο νομοσχέδια για επαγγελματική και τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα ισχύσει από τη νέα χρονιά περιέγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως επεσήμανε η ίδια, η βάση εισαγωγής θα ορίζεται από την κάθε σχόλη σε τουλάχιστον ένα βασικό μάθημα, ενώ αναφέρει ότι θα συνδεθεί η αξιολόγηση με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε: «Το γεγονός ότι 1 στους 3 επιτυχόντες ΓΈΛ εισήχθη στην Τριτοβάθμιο Εκπαίδευση με βαθμολογία χαμηλότερη του 10 στις πανελλαδικές 2020 είναι άκρως προβληματικό. Έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που έχουμε στηλιτεύσει εδώ και μήνες. Εργαζόμαστε λοιπόν μεθοδικά για αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής και συμμετοχής στις πανελλαδικές».

Η υπουργός δήλωσε ότι ανάμεσα στις λύσεις που μελετούνται με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι ο ορισμός από κάθε σχόλη της βάσης εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα βασικό μάθημα για όλους τους υποψηφίους της γ λυκείου. «Για παράδειγμα το Μαθηματικό θα ορίζει ελάχιστο βαθμό απόδοσης στα Μαθηματικά για την εισαγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη

Επιπλέον, κατά την κα Κεραμέως , μελετάται η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων και πραγματικών αναγκών της χώρας και έρχονται αλλαγές στις επόμενες πανελλαδικές 2021. «Έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης που εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε.

Ακόμα, ενισχύονται οι εναλλακτικές που προσφέρονται στους νέους μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. «Δεν είναι λύση απλώς να περιορίσεις τον αριθμό των εισακτέων αν δεν έχεις ως Πολιτεία φροντίσει για τις εναλλακτικές που προσφέρονται στους νέους μας», σημειώνει χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και συμπληρώνει: «Δύο επόμενα βασικά νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι αυτά της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία αναβαθμίζουν συνολικά τις εν λόγο δομές».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Λένιν, μαυσωλείο
Όταν πέθανε ο Λένιν - Ποιο ήταν το φοβερό μυστικό του εγκεφάλου του
Όταν πέθανε ο Λένιν - Ποιο ήταν το φοβερό μυστικό του εγκεφάλου του που κρατούσαν επτασφράγιστο επί δεκαετίες οι Σοβιετικοί
Όταν πέθανε ο Λένιν - Ποιο ήταν το φοβερό μυστικό του εγκεφάλου του
georgia-mpika
Βιασμός 24χρονης: Στα χέρια της ανακρίτριας αντίγραφα των μηνυμάτων
Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια της 24χρονης που κατήγγειλε το βιασμό της - Προσκόμισε αντίγραφα των μηνυμάτων με τους...
Βιασμός 24χρονης: Στα χέρια της ανακρίτριας αντίγραφα των μηνυμάτων