Ν. Κεραμέως: Τι αλλάζει στις πανελλαδικές από τη νέα χρονιά
Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ θα ισχύσει από τη νέα χρονιά μέσω συμμετοχής υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, προαναγγέλλοντας δύο νομοσχέδια για επαγγελματική και τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα ισχύσει από τη νέα χρονιά περιέγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως επεσήμανε η ίδια, η βάση εισαγωγής θα ορίζεται από την κάθε σχόλη σε τουλάχιστον ένα βασικό μάθημα, ενώ αναφέρει ότι θα συνδεθεί η αξιολόγηση με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε: «Το γεγονός ότι 1 στους 3 επιτυχόντες ΓΈΛ εισήχθη στην Τριτοβάθμιο Εκπαίδευση με βαθμολογία χαμηλότερη του 10 στις πανελλαδικές 2020 είναι άκρως προβληματικό. Έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που έχουμε στηλιτεύσει εδώ και μήνες. Εργαζόμαστε λοιπόν μεθοδικά για αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής και συμμετοχής στις πανελλαδικές».

Η υπουργός δήλωσε ότι ανάμεσα στις λύσεις που μελετούνται με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι ο ορισμός από κάθε σχόλη της βάσης εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα βασικό μάθημα για όλους τους υποψηφίους της γ λυκείου. «Για παράδειγμα το Μαθηματικό θα ορίζει ελάχιστο βαθμό απόδοσης στα Μαθηματικά για την εισαγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη

Επιπλέον, κατά την κα Κεραμέως , μελετάται η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων και πραγματικών αναγκών της χώρας και έρχονται αλλαγές στις επόμενες πανελλαδικές 2021. «Έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης που εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε.

Ακόμα, ενισχύονται οι εναλλακτικές που προσφέρονται στους νέους μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. «Δεν είναι λύση απλώς να περιορίσεις τον αριθμό των εισακτέων αν δεν έχεις ως Πολιτεία φροντίσει για τις εναλλακτικές που προσφέρονται στους νέους μας», σημειώνει χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και συμπληρώνει: «Δύο επόμενα βασικά νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι αυτά της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία αναβαθμίζουν συνολικά τις εν λόγο δομές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικο ζωγραφου
5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου: Κινητοποίηση - Δύο Σχολεία στους τέσσερις ανέμους
«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους γονείς του σχολείου την Τετάρτη 22/5 και ώρα 19.30 μπροστά στη Βουλή»
5ο και 6ο Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου: Κινητοποίηση - Δύο Σχολεία στους τέσσερις ανέμους