Thumbnail
Παρέμβαση με αφορμή την απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι την Τετάρτη λόγω κορονοϊού

Την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Θοδωρής Λιβάνιος αντίστοιχα με παρέμβασή τους επισημαίνουν ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορονοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, η παρέμβαση αφορά όλα τα σχολεία της χώρας και όχι μόνο της Λέσβου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσική
Κινητοποίηση Μουσικών Σχολείων: Στο πλευρό των μαθητών και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου για υποδομές, χρηματοδότηση και εκπαιδευτικά δικαιώματα
Κινητοποίηση Μουσικών Σχολείων: Στο πλευρό των μαθητών και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας