Thumbnail
Παρέμβαση με αφορμή την απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι την Τετάρτη λόγω κορονοϊού

Την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Θοδωρής Λιβάνιος αντίστοιχα με παρέμβασή τους επισημαίνουν ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορονοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, η παρέμβαση αφορά όλα τα σχολεία της χώρας και όχι μόνο της Λέσβου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anoia_722019.jpeg
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με ειδικούς, μικρές και απλές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πνευματικής εγρήγορσης σε κάθε ηλικία.
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο