Εγκύκλιος για την παραλαβή παγουριών στα δημοτικά σχολεία
Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την έγκαιρη παράδοση των ατομικών δοχείων νερού/παγουριών στα σχολεία πριν το άνοιγμά τους

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία κορωνοϊού COVID-19 και προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την διάδοση του ιού, το Υπουργείο Παιδείας κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθ. Κ. Λασκαρίδη, προτίθεται να προμηθεύσει με ένα ατομικό δοχείο νερού/παγούρι κάθε μαθητή/τρια όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ο στόχος της δράσης είναι διττός, να διασφαλιστεί αφενός η τήρηση των όρων υγιεινής, αποφεύγοντας την ανταλλαγή μπουκαλιών, ποτηριών, καθώς και την επαφή του στόματος με τις σχολικές βρύσες, αφετέρου η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, με τη μέγιστη ωφέλεια για το περιβάλλον.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την έγκαιρη παράδοση των ατομικών δοχείων νερού/παγουριών στα σχολεία πριν το άνοιγμά τους.

Προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή παρακολούθηση της δωρεάς, παρακαλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως μας ενημερώσουν ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected],αναφορικά με τον αριθμό ατομικών δοχείων νερού/παγουριών που θα παραληφθούν από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.

Θα ακολουθήσει έκδοση Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με την αναλυτική κατανομή των αγαθών, η οποία θα σας κοινοποιηθεί.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απατη
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
Το Υπουργείο προειδοποιεί για απόπειρες υποκλοπής προσωπικών στοιχείων – «Καμία ενημέρωση δεν γίνεται τηλεφωνικά»
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
τεμμ
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
Σφοδρές καταγγελίες για «εγκληματική αδράνεια» και ανενεργά συστήματα – Στο στόχαστρο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
ενεγυλ
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας μετά από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά – «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα»
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
νηπιαγωγεια
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στην Αγία Παρασκευή στέλνουν μήνυμα για ποιοτική προσχολική αγωγή και ανθρώπινες συνθήκες μάθησης
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων