Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σχολεία
Σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2020 και για πρώτη φορά στην ιστορία καθιερώνεται από τον ΟΗΕ η "Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία της Εκπαίδευσης από Επιθέσεις"

Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και γενικότερα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα υπήρξαν πάντοτε στόχοι επιθέσεων εν καιρώ πολέμου. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις που εμποδίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση έχουν αυξηθεί. Καθόλου τυχαία δεν θεωρείται πλέον η τάση να μετατρέπονται τα σχολεία σε στρατιωτικούς στόχους κατά τη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων, αφού το  σχολείο αποτελεί εύκολο στόχο και έχει μεγάλη συμβολική αξία.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο η επιλογή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως στρατιωτικών στόχων απαγορεύεται. Ειδικά όταν αυτά λειτουργούν με βάση τον αρχικό προορισμό τους, δηλαδή καθαρά ως εκπαιδευτικά ιδρύματα και δεν συμβάλλουν στην πολεμική προσπάθεια οποιουδήποτε είδους επίθεση αποτελεί έγκλημα πολέμου.

Σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2020 και για πρώτη φορά στην ιστορία καθιερώνεται από τον ΟΗΕ η "Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία της Εκπαίδευσης από Επιθέσεις".

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες και σκοπός της είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για το τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης στην εκπαίδευση που έχουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που ζουν σε περιοχές που πλήττονται από πολεμικές συγκρούσεις.

Επιπλέον, τονίζει την επιτακτική ανάγκη προκειμένου να ενταθούν, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι προσπάθειες αύξησης της χρηματοδότησης, ώστε να προωθηθούν ασφαλή σχολικά περιβάλλοντα και μέτρα προστασίας των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε καταστάσεις ένοπλων συγκρούσεων και εμφυλίων πολέμων.

 

Θανάσης Κοπάδης

Μαθηματικός - Συγγραφέας

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oiele
ΟΙΕΛΕ για απόφαση ΣτΕ: Πολιτική επιλογή ο ελάχιστος βαθμός έντασης της εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση
Σφοδρή κριτική στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως συνταγματική την αναμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών - «Οι παραδοχές...
ΟΙΕΛΕ για απόφαση ΣτΕ: Πολιτική επιλογή ο ελάχιστος βαθμός έντασης της εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση
xorio ifaisteio athina
Βίντεο: Ένα χωριό χτισμένο στον κρατήρα ηφαιστείου λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα κάποιο έχτισαν ένα χωριό δίπλα στον κρατήρα ενός ηφαιστείου
Βίντεο: Ένα χωριό χτισμένο στον κρατήρα ηφαιστείου λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα
sasa stamati
Σάσα Σταμάτη για Χριστόφορο Ζαραλίκο: Το έκανα για τους Αρβανίτες και τη Μάνδρα
Η Σάσα Σταμάτη ισχυρίζεται ότι εξοργίστηκε από ένα αστείο για τους Αρβανίτες και τους κατοίκους της Μάνδρας και για αυτό εισέβαλε και διέκοψε την...
Σάσα Σταμάτη για Χριστόφορο Ζαραλίκο: Το έκανα για τους Αρβανίτες και τη Μάνδρα