Πρωτοβουλία Αναπληρωτών: Απροετοίμαστο το υπουργείο Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
«Απαράδεκτο, στο παραπέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το άνοιγμα των σχολείων με τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών

Παναττική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, την Τρίτη 8/9 6:30μμ στο θεατράκι του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας

«Τη Δευτέρα 31/8,  αντιπροσωπείες από Σωματεία Εκπαιδευτικών Π.Ε., της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, καθώς και οι απορριφθέντες εκπαιδευτικοί των διαγωνισμών 1ΓΕ και 2ΓΕ του 2019 (λόγω του γνωστού παραβόλου), πραγματοποίησαν  παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, τόσο για τους υγειονομικούς όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, όσο και για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές (δεκάδες χιλιάδες κενά, αδικίες στους πίνακες, αποκλεισμοί, απλήρωτοι από το επίδομα, κ.α.)» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.

Όπως τονίζει «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αν και γνώριζε εδώ και μέρες για τη σημερινή κινητοποίηση, μιας και τα σωματεία είχαν ενημερώσει και ζητούσαν συνάντηση, βρήκαν τις πόρτες κλειστές και κανένας από την πολιτική ηγεσία δεν είχε χρόνο να ακούσει τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή τους καθ’ύλην αρμόδιους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αυτούς που γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα της εκπαίδευσης που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από αύριο. 

Είναι απαράδεκτο, στο παραπέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το άνοιγμα των σχολείων με τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν ικανοποίησαν κανένα από τα μέτρα που πρότειναν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι σύλλογοι γονέων, με βάση την άμεση γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία. Αρνήθηκαν να μειωθεί ο αριθμός των 25 μαθητών ανά τμήμα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.  

Οι  21.065 αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν,  δεν επαρκούν για  το σύνολο των θέσεων που καλύφθηκαν την προηγούμενη χρονιά από τους αναπληρωτές, ενώ φέτος είχαμε και  3.500 συνταξιοδοτήσεις. Πόσο μάλλον που στις φετινές συνθήκες της πανδημίας οι προσλήψεις που χρειάζονται είναι πολλαπλάσιες! Δε βελτίωσε τις υποδομές στα σχολεία, ούτε δημιούργησε νέες, στοιβάζοντας μικρούς μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες, σε υπόγεια και προκάτ. Δε μερίμνησε  για την υγιεινή και την καθαριότητα των σχολείων με επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, ρίχνοντάς τα όλα στην ατομική ευθύνη.

Τις επόμενες μέρες δυναμώνουμε τον αγώνα μας με συνεδριάσεις των  ΔΣ και με Γενικές Συνελεύσεις. Άμεσα προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δήμους και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα οξυμένα προβλήματα (μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, κενά, τοποθετήσεις, κλπ). 

Συμμετέχουμε στην Παναττική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, την Τρίτη 8/9 6:30μμ στο θεατράκι του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Κλιμακώνουμε με νέες κινητοποιήσεις. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, έστω «στο παραπέντε» να εξασφαλίσει την ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astinomikes.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: Αιτήσεις μέσω gov.gr για τις Αστυνομικές Σχολές
Υποβολή αιτήσεων online με ένα κλικ για τις Σχολές Αστυνομίας μέσω gov.gr από το 2026 - Όσα πρέπει να ξέρετε
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026: Αιτήσεις μέσω gov.gr για τις Αστυνομικές Σχολές
μπάνιο
Από τα λουτρά των αρχαίων ως σήμερα: Ποια είναι η ελληνική λέξη για το “μπάνιο”
Η ιστορία μιας λέξης που πέρασε από τη ρωμαϊκή στην ελληνική καθημερινότητα, αλλάζοντας μορφή και σημασία
Από τα λουτρά των αρχαίων ως σήμερα: Ποια είναι η ελληνική λέξη για το “μπάνιο”
πανεργατικό
Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί
Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς διαδήλωσαν
Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί