Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων» για μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία - «Ο νόμος Κεραμέως λύνει τα χέρια στους σχολάρχες»

Για «όργιο απολύσεων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», καθώς πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά 15 εκπαιδευτικοί απολύθηκαν σε δύο μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.

Ο σύλλογος κατηγορεί την κυβέρνηση και το νομοθετικό πλαίσιο που εισήγαγε στην ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο διευκολύνει τις απολύσεις και «λύνει τα χέρια στους σχολάρχες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο 

Καταγγέλλουμε το όργιο απολύσεων σε μια σειρά Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, μεταξύ αυτών στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα (Βάρης) (ως τώρα 8 συνάδελφοι) και στη Neue Schule Athen (7 συνάδελφοι). Η εργοδοσία έχει πάρει φόρα και αξιοποιεί το άθλιο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε εν μέσω καλοκαιριού. Χωρίς να χάσουν χρόνο – πριν καν ξεκινήσει η σχολική χρονιά – και έχοντας λυμένα τα χέρια, οι σχολάρχες έχουν περάσει σε ευθεία επίθεση κατά των εκπαιδευτικών.  Και φυσικά ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκονται και στοχοποιημένοι συνάδελφοι για τη δράση και τη στάση τους όλο το περασμένο διάστημα, απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα (Βάρης). Στο συγκεκριμένο σχολείο είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια επικρατεί ένα απαράδεκτο καθεστώς που αφορά τη μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού. Οι εκπαιδευτικοί, οι οδηγοί, το διοικητικό προσωπικό, το προσωπικό καθαριότητας μένουν επί 4 έως 5 μήνες απλήρωτοι, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Το σωματείο μας τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια κατέβαλε προσπάθεια να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και να σταματήσει αυτή η άθλια μεταχείρισή τους. Καθόλου τυχαίο δεν θεωρούμε ότι μέσα στους απολυμένους βρίσκονται κάποιοι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας, κάποιοι εκ των οποίων ήταν επί πολλά χρόνια εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο σχολείο, που ύψωσαν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία και πρωτοστάτησαν σε διεκδικήσεις.

Συνάδελφοι,

Το νέο καθεστώς που διαμορφώθηκε στα ιδιωτικά σχολεία έρχεται να επισφραγίσει αυτό που ανέκαθεν συνέβαινε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια – την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων – δίνοντας περισσότερα όπλα στους εργοδότες για να επιβάλλουν καθεστώς γαλέρας στους εργαζόμενους. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες, όπως δεν υπάρχουν και καλοί ή κακοί υπουργοί. Τόσο οι μεν όσο και οι δε, υπηρετούν διαχρονικά το ιδεολόγημα της «αναγκαίας ιδιωτικής εκπαίδευσης». Άλλωστε, έχουμε δει πολλές αλλαγές της σχετικής με τις απολύσεις νομοθεσίας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Είναι ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης ΝΔ, που με πρόσχημα την πανδημία επιτίθεται ακόμα πιο γρήγορα και αποφασιστικά στα εργασιακά δικαιώματα, αξιοποιώντας την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση από Υπουργείο και σχολάρχες είναι συντονισμένη και ικανοποιεί πλέον στο ακέραιο  τις επιταγές της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν έχουμε αυταπάτες: η απάντηση από μέρους των εργαζομένων απαιτεί οργάνωση και μαζικοποίηση, μακριά από συντεχνιακές αντιλήψεις και δήθεν λύσεις «από τα πάνω». Αυτά τα έχουμε ξαναδεί! Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η οργανωμένη πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, η συμμετοχή στα σωματεία, ο εμπλουτισμός της δράσης με συνελεύσεις παντού, με διαρκή ενημέρωση, παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, με κλιμάκωση του αγώνα.

Ας ξέρουν οι εργοδότες που νομίζουν ότι «καθάρισαν» με έναν νόμο, ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο
Διόρθωση στο Παράρτημα «Διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο», της Απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αναλυτικά το ΦΕΚ
Διορισμοί ΕΕΠ: Διόρθωση του ΥΠΑΙΘ στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού ανά κλάδο
κρούσματα αττική ερμού
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
Δραματική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη του ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ-Αττική: Έως και 60% αύξηση σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαϊνη
eody test koronoios
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον - Δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς...
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον