Κεραμέως: Την 1η Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα σχολείων
Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησαν η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Σύψας και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος - Την 1η Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις

Όταν ζητήθηκε η άποψή τους για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, οι ειδικοί τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματός τους στις 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα παιδιά είναι περισσότερο ασφαλή στα σχολεία απ’ ότι στη γειτονιά ή όπου συνευρίσκονται. «Έχουν ληφθεί μέτρα από το ΥΠΑΙΘ προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού όπως Τα 100.000.00. ευρώ που εδόθησαν για το Ολοήμερο σχολείο το οποίο θα αποτελέσει μια λύση για τους γονείς. Επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών», είπε η Υπουργός.

«Η διαδικασία είναι δυναμική και πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ταυτόχρονη λειτουργία όλων των σχολείων, Δημοτικών, Γυμνασίων. Λυκείων. Αύριο Δευτέρα 31.08.2020 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη 01.09.2020» συμπλήρωσε.

Ο  καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι αν τα παιδιά επιστρέψουν στο σπίτι, τα σχολεία μπορούν ν ανοίξουν την προγραμματισμένη ημερομηνία 7η Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι γεμάτος προκλήσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό  Παναγιώτης Γαργαλιάνος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων αφορούν σε όλη την Επιτροπή των ειδικών και διεξάγεται συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν ως εισήγηση της Επιτροπής.

«Αν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμοι και οι εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευτεί αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται, τότε τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν την 7η Σεπτεμβρίου» είπε.

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ο αριθμός μπορεί να διπλασιασθεί μέχρι το 2040 εάν δεν ληφθούν «φιλόδοξα» μέτρα, προειδοποιεί η Διεθνής Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι προγραμματίζεται το 2021, ο ρόλος των στελεχών και η ετήσια έκθεση
Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων - Πριν τα Χριστούγεννα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση -...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών