Κεραμέως: Την 1η Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα σχολείων
Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησαν η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Σύψας και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος - Την 1η Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις

Όταν ζητήθηκε η άποψή τους για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, οι ειδικοί τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματός τους στις 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα παιδιά είναι περισσότερο ασφαλή στα σχολεία απ’ ότι στη γειτονιά ή όπου συνευρίσκονται. «Έχουν ληφθεί μέτρα από το ΥΠΑΙΘ προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού όπως Τα 100.000.00. ευρώ που εδόθησαν για το Ολοήμερο σχολείο το οποίο θα αποτελέσει μια λύση για τους γονείς. Επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών», είπε η Υπουργός.

«Η διαδικασία είναι δυναμική και πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ταυτόχρονη λειτουργία όλων των σχολείων, Δημοτικών, Γυμνασίων. Λυκείων. Αύριο Δευτέρα 31.08.2020 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη 01.09.2020» συμπλήρωσε.

Ο  καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας υποστήριξε ότι αν τα παιδιά επιστρέψουν στο σπίτι, τα σχολεία μπορούν ν ανοίξουν την προγραμματισμένη ημερομηνία 7η Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι γεμάτος προκλήσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό  Παναγιώτης Γαργαλιάνος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων αφορούν σε όλη την Επιτροπή των ειδικών και διεξάγεται συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν ως εισήγηση της Επιτροπής.

«Αν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμοι και οι εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευτεί αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται, τότε τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν την 7η Σεπτεμβρίου» είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Θέσεις και προβληματισμοί για την ίδρυση Ωνασείων σχολείων - Παρέμβαση για την ισότιμη εκπαίδευση και τον ρόλο των εκπαιδευτικών
Παρέμβαση για τα Ωνάσεια σχολεία στη Β’ βάθμια Εκπαίδευση
Θέσεις και προβληματισμοί για την ίδρυση Ωνασείων σχολείων - Παρέμβαση για την ισότιμη εκπαίδευση και τον ρόλο των εκπαιδευτικών
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
«Σκούπα» στα σχολεία πριν τη Δ' φάση: 109 ανακλήσεις και παραιτήσεις αναπληρωτών - Το πραγματικό τοπίο σε Γενική, Ειδική Αγωγή και ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
Τεχνητή νοημοσύνη
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
Το ελληνικό δημόσιο ίδρυσε την «Φάρος AI Factory», την πρώτη εταιρεία που θα λειτουργεί ως εθνικός και περιφερειακός επιταχυντής Τεχνητής Νοημοσύνης
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!