Στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής της ΥΑ που εξοβελίζει τα καλλιτεχνικά από το Λύκειο
Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών προαναγγέλλουν αίτημα για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα

Την αναστολή της ΥΑ που εξοβελίζει τα μαθήματα Τέχνης από το Γενικό Λύκειο κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Μέλη των δύο φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του ΣτΕ, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε τους φακέλους και επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη της άμεσης αναστολής της ΥΑ.

Οι ενώσεις προαναγγέλλουν αίτημα για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ κάνουν λόγο για δύσκολη κατάσταση, «παρ' ότι έχουμε το δίκαιο».

Η ενημέρωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας:

Σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 11πμ καταθέσαμε οι δύο φορείς, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με πληρεξούσιο δικηγόρο μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την αίτηση αναστολής της ΥΑ που εξοβελίζει τα μαθήματα Τέχνης από το Γενικό Λύκειο.

Ο δικηγόρος αφού κατέθεσε τους δύο φακέλους επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη της άμεσης αναστολής της ΥΑ. Συμπληρωματικά δόθηκε η ευκαιρία και στους εκπροσώπους των φορέων να τοποθετηθούν.

Τόσο τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και κατατεθεί όσο και η επιπλέον επιχειρηματολογία, ήταν πλήρη και με ατράνταχτες αποδείξεις για το δίκαιο του αγώνα μας. Η εκπρόσωπος του ΣτΕ γνώριζε καλά το περιεχόμενο και έδειξε ως άτομο ότι συμφωνεί, προέτρεψε ωστόσο το δικηγόρο να επανέλθει σε μια εβδομάδα.

Επόμενη κίνησή μας είναι, να ζητήσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας, οι δύο φορείς με τον δικηγόρο. Με τις απαντήσεις που θα πάρουμε θα συνταχθεί δεύτερο υπόμνημα που θα καταθέσει ο δικηγόρος στην επόμενη συνάντηση. Η εκτίμησή μας είναι ότι η κατάσταση παρ' ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, είναι αρκετά δύσκολη. 

Δεν επαναπαυόμαστε στις δικαστικές διεκδικήσεις αν και τις αξιοποιούμε όσο μπορούμε. Δυναμώνουμε την επαφή μας με τους μαθητές, γονείς και συνεργαζόμενους φορείς και συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Προσοχή: Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο καταγγέλλει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες παραπλανητικά e-mails με σκοπό την υποκλοπή κωδικών
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο
Με μία ανακοίνωση-κόλαφο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - «Απαξίωση της Γ' Λυκείου - αποκλεισμός...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο