Άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες σε μία φάση
Ανακοίνωση της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών ζητά σε ανακοίνωσή της η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με δεδομένες τις ενισχυμένες ανάγκες σε προσωπικό λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο  ανοίγει τα σχολεία χωρίς όλο το καλοκαίρι να πάρει μέτρα για την ασφάλεια μαθητών – καθηγητών.  Αντί να προσλάβει επί πλέον καθηγητές, να ανοίξει τα σχολεία που έκλεισαν με τις συγχωνεύσεις , να αξιοποιήσει κτίρια του Δημοσίου που δε χρησιμοποιούνται και όπου δε φτάνει  να νοικιάσει αίθουσες, προκειμένου να βάλει 15 μαθητές ανά τάξη , σχεδιάζει να στριμώξει όλους τους μαθητές  σε τάξεις πολλές φορές ακατάλληλες όχι μόνο για τις σημερινές συνθήκες  κορονοϊού  αλλά και για κανονικές συνθήκες.

Η ακαταλληλότητα σε κτηριακές υποδομές  είναι διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων αλλά και η προσθήκη καινούργιων νόμων της τωρινής κυβέρνησης , που αυξάνει τον αριθμό παιδιών ανά τάξη ,υποβαθμίζει το Δημόσιο σχολείο , χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών.   

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η αγωνία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κορυφώνεται. Έχουν συνταξιοδοτηθεί 3.000 μόνιμοι συνάδελφοι, προκειμένου να δουλέψουν τα σχολεία σε συνθήκες κορονοϊού απαιτούνται πολλοί παραπάνω καθηγητές , αλλά ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν παραμένει ίδιος.

Κάποιοι από τους αναπληρωτές συναδέλφους μας απορρίφθηκαν από τους πίνακες «λόγω παράβολου» εξαιτίας των τεχνικών λαθών του συστήματος και της άρνησης της κυβέρνησης να δώσει λύση. Άλλοι εξ’ αιτίας των λαθών στη μοριοδότηση κινδυνεύουν να μη δουλέψουν , όπως και εξ αιτίας των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων. Τέλος πολλοί συνάδελφοι κατρακύλησαν στους πίνακες εκατοντάδες θέσεις εξ αιτίας του προσοντολογίου που τσακίζει την προϋπηρεσία.

Σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω,  το Υπουργείο Παιδείας, μέσω διαρροών ή “έγκυρων πληροφοριών” αφήνει να διαχέεται ότι δεν θα γίνουν στην πρώτη φάση προσλήψεις για παράλληλη στήριξη και ΖΕΠ. Αυτό βάζει στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που δεν ξέρουν αν και πότε θα δουλέψουν.

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 3344-10.08.2020 η υπ.αριθμ.104627/ΓΔ5 απόφαση της Υπουργού Παιδείας που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Η εγκύκλιος ορίζει τη σειρά προτεραιότητας κάλυψης των κενών από τις Διευθύνσεις, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους διευθυντές εκπαίδευσης να αξιολογούν και να ιεραρχούν τα κενά. Το Υπουργείο παραδέχεται  μ΄αυτές τις διατάξεις; Πρώτον, ότι δεν έχει σκοπό να καλύψει τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση από την αρχή της χρονιάς και δεύτερον, ότι οι αναπληρωτές θα παρουσιάζονται στις διευθύνσεις και θα δηλώνουν σχολεία, χωρίς να γνωρίζουν το σύνολο των κενών. Αυτό που αντιπαλεύαμε ως κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια, γιατί οδηγούσε σε μεγάλες αδικίες όσον αφορά τις τοποθετήσεις των συμβασιούχων, τώρα το Υπουργείο το νομιμοποιεί

Επιπλέον, με την εγκύκλιο καταργούνται ολοκληρωτικά τα κοινωνικά κριτήρια στις τοποθετήσεις των συμβασιούχων (σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις των νεοδιοριζόμενων) κάτι που συνιστά επίθεση σε κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μας που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, π.χ. είναι ΑΜΕΑ, έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται να βρίσκονται κοντά σε νοσοκομείο ή ανήκουν σε μονογονεϊκή οικογένεια. Αυτοί οι συνάδελφοι στην ουσία θα οδηγηθούν σε παραίτηση με συνέπεια να μη δουλέψουν τα δύο επόμενα χρόνια.

Απαιτούμε:

  1. Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παραβόλου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες.
  2. Να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων
  3. 15 μαθητές ανά τάξη σε συνθήκες κορονοϊού.
  4. Να μην ισχύσουν τα νέα ωρολόγια προγράμματα που χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και οδηγούν στην ανεργία τους αναπληρωτές και σε περιπλάνηση ή και μελλοντική απόλυση τους μόνιμους καθηγητές.
  5. Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου. Μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση). Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  6. Οι Διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Έτσι μόνο θα πιεστεί και η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα κενά άμεσα. Η τοποθέτηση να γίνει με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
  7. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, π.χ. ΑΜΕΑ, προβλήματα υγείας, κλπ. όσον αφορά την τοποθέτησή τους στα σχολεία.

Η Α’ ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα ζητήματα των αναπληρωτών ενόψει της νέας χρονιάς στο ΥΜΑΘ την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11:00 π.μ.

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Μήνυμα του Γραφείου Αρωγής Χρηστών «Ζευς» προς τα διορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις εκλογές αιρετών 
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Με αφορμή τη κα Νίκη Κεραμέως και τον Κορονοϊο, λίγα λόγια για τα τεστ Covid-19 στους μαθητές και στα σχολεία - Τι αναφέρει πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κριτική της «Εκπαιδευτικής Λέσχης» για τους χειρισμούς της Νίκης Κεραμεώς στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου...
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στη χώρα - Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και στην Περιφερειακή...
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας