«Η κυβέρνηση το Υπουργείο Παιδείας "έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους" τις προτάσεις εκπαιδευτικών»
Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

Με ανακοίνωσή της η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί σε συμμετοχή στην εκπαιδευτική κινητοποίηση της Τρίτης (25 Αυγούστου).

Αναλυτικά:

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιαφόρησαν και «έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» τις προτάσεις εκπαιδευτικών και γονιών. Εξάντλησαν όλη τους την προσπάθεια στη νομοθέτηση αλλεπάλληλων αντιεκπαιδευτικών νόμων και διατάξεων (πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία, ΠΝΠ για τις κάμερες στις τάξεις, διαδικασίες εξπρές για τις υπηρεσιακές μεταβολές, διατάξεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης κ.α.). Προχώρησαν στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, εν μέσω πανδημίας και με όλους τους ειδικούς να προτείνουν το ακριβώς αντίθετο.

Αποτέλεσμα της στάσης της κυβέρνησης και της αδιαφορίας για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για τη μόρφωση των μαθητών, είναι το άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Για μια ακόμα φορά ρίχνουν όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη».

Διαχρονικά, τα κονδύλια για μόνιμες προσλήψεις, σχολικές υποδομές, λειτουργία των σχολείων αποτελούν μη επιλέξιμες δαπάνες!

Η ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού

Δε θα ανεχθούμε ούτε την ανεξέλεγκτη καθολική λειτουργία των σχολείων χωρίς όρους, αλλά ούτε και την αντιπαιδαγωγική λύση της εκ περιτροπής διδασκαλίας. Οποιαδήποτε συζήτηση για την on-line μετάδοση του μαθήματος είναι αιτία πολέμου, το μέτρο αυτό καταδικάστηκε και καταργήθηκε στην πράξη από σύσσωμο τον κλάδο, τους γονείς και τους μαθητές. Είναι καθοριστική για τη φυσιολογική, νοητική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού η δια ζώσης συμμετοχή στη σχολική ζωή και αυτό απαιτούμε να γίνει με όρους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο του παιδιού και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όσο και των συναδέλφων.

Εδώ και τώρα μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και ταυτόχρονα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Αύξηση των πιστώσεων για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των σχολείων.

Άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες σε μία φάση.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν την κρατική ευθύνη γι τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

Μόρφωση, υγεία, μόνιμη εργασία, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία

Η Γ΄ ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 24/08/20 στις 10:30π.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον αποκλεισμό από τους πίνακες ΑΣΕΠ χιλιάδων συναδέλφων για τα παράβολα και τα λάθη καθώς και στην συγκέντρωση στα Προπύλαια και την πορεία στη Βουλή την Τρίτη 25/08/20 στις 11:00π.μ.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα