Οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν: Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν σε πλήρη σύνθεση (με μάσκες για τους μαθητές) και αυξημένα μέτρα προστασίας
Ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας που ελήφθη κατόπιν τηλεσύσκεψης στο υπουργείο Παιδείας. Τελικές λεπτομέρειες και ανακοινώσεις σύντομα

Ομόφωνη απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου με όλους τους μαθητές στις τάξεις αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας και διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες, έλαβε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Νωρίτερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
εκπαιδευτικοί
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών
Πώς αποτυπώνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην έκθεση του ΟΟΣΑ - Συγκριτικά δεδομένα
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών