ΚΙΝΑΛ: Άλμα στο παρελθόν η επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης
Κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, άσκησε το Κίνημα Αλλαγής ενώ χαρακτηρίζει τη διαδικασία που ακολουθείται «κακοστημένη παράσταση»

«Η ΝΔ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι δέσμια βαθιά αναχρονιστικών και ξεπερασμένων αντιλήψεων και πρακτικών και συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μπαλτάς-Φίλης-Γαβρόγλου έφεραν τέσσερις νομοθετικές ρυθμίσεις για να ελέγξουν τη διοίκηση της εκπαίδευσης. Ο δε κ. Γαβρόγλου, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα της επιλογής, επανατοποθέτησε τους ίδιους διευθυντές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

«Το ίδιο έκανε και η κ. Κεραμέως, δίνοντάς τους έναν χρόνο παράταση, νομοθετώντας δεύτερο χρόνο παράταση και ξαφνικά "θυμήθηκαν" την αντισυνταγματικότητα για να περάσουν στην αντικατάστασή τους, με ουσιαστική τοποθέτηση κομματικών προσκείμενων. Η ΝΔ και η Επιτροπή Επιλογής υιοθέτησε διαδικασίες αδιαφάνειας με "κατ' εκτίμηση" προσόντα και όχι με μετρήσιμα αντικειμενικά προσόντα. Και για αυτό δεν είχαν την ανάγκη των αιρετών του κλάδου. Μας γύρισαν 16 χρόνια πίσω, στην "καρατόμηση" των στελεχών εκπαίδευσης και τον διορισμό των κομματικών πρόθυμων, επί κυρίας Γιαννάκου», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «ο στόχος είναι προφανής. Διορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης και διορισμένα μέλη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Και για το μέλλον πλήρως ελεγχόμενα συμβούλια για την επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Με αυτήν την πολιτική του, το υπουργείο Παιδείας υπονομεύει τη χρηστή και αξιόπιστη διοίκηση της εκπαίδευσης, την αξιοκρατία -που τόσο διαφημίζει- την απόπειρα εφαρμογής συστήματος αξιολόγησης, την ίδια την ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία της εκπαίδευσης».

«Πώς μπορεί να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό η κυβέρνηση της ΝΔ όταν υιοθετεί την ξεπερασμένη αντίληψη της μονομερούς και προκλητικής στήριξης των "δικών μας παιδιών"; Τι έγιναν τα αντικειμενικά κριτήρια (διοικητικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά προσόντα) που διασφαλίζουν σε σημαντικό βαθμό μία αποτελεσματική και αξιόπιστη επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης;», διερωτάται το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: «Η όλη διαδικασία αποτελεί μία κακοστημένη παράσταση. Είναι μία αποτυχημένη πολιτική, που αποσκοπεί στη χειραγώγηση της εκπαίδευσης. Είναι μία ομολογία ήττας της εκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ».

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για 500.000 θανάτους παιδιών, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα
Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για 500.000 θανάτους παιδιών, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα
476.000 νεογέννητα πέθαναν για λόγους που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, με την πλειονότητα να αποδίδεται στο τοξικό νέφος
Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για 500.000 θανάτους παιδιών, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα
Εκπαιδευτικοί: Δεν νομιμοποιούμε τις εκλογές -παρωδία
Εκπαιδευτικοί: Δεν νομιμοποιούμε τις εκλογές -παρωδία
Οι εκπαιδευτικοί της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας αποσύρουν τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία
Εκπαιδευτικοί: Δεν νομιμοποιούμε τις εκλογές -παρωδία